Archief

Groningen, juni 2012

Noordhoff Uitgevers werkt mee aan tv-programma Spellingstrijd

Noordhoff Uitgevers participeert in de spannende spellingquiz Stabilo Spellingstrijd, een wedstrijd waarin kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool het op speelse wijze tegen elkaar opnemen. Lieke van Lexmond presenteert de quiz. Zij doet dat vanaf zaterdag 23 juni wekelijks in het nieuwe RTL 4-programma Stabilo Spellingstrijd.

 

Noordhoff Uitgevers blij met Spellingstrijd

Noordhoff Uitgevers juicht als specialist in taal en rekenen het initiatief voor dit programma toe. Donald Staal, Uitgeefmanager bij Noordhoff Uitgevers: “Goed kunnen spellen en rekenen zijn voor iedereen hele belangrijke basisvaardigheden. Twee dingen zijn belangrijk: je moet deze vaardigheden op een eenduidige manier aanleren en vervolgens ook goed onderhouden. Dit heeft de focus in al onze leermiddelen. Goed kunnen spellen is niet alleen belangrijk maar ook leuk en al helemaal in een superspannende spellingquiz die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken!"

 

Spellen voor kinderen én ouders

In het programma krijgen de jonge kandidaten pittige woorden voorgeschoteld die correct gespeld moeten worden, woorden waar zelfs volwassenen moeite mee kunnen hebben. Elke aflevering bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde krijgen de kandidaten een minuut om zoveel mogelijk woorden goed te spellen. De winnaars van deze ronde gaan door naar de schrijfronde, waarin zij woorden moeten schrijven en fouten in zinnen moeten ontdekken. In een opwindende eindronde nemen de twee beste kandidaten het tegen elkaar op en degene die het eerst drie uitermate moeilijke woorden goed heeft gespeld gaat door naar de grote finale op 11 augustus van de Stabilo Spellingstrijd.

 

Een jury van ‘spelwijzen’

De kandidaten worden door Lieke van Lexmond op een enthousiaste en spontane manier door het spel geloodst. Zij wordt bijgestaan door een deskundige jury, bestaande uit kinderboekenschrijver Paul van Loon (bekend van o.a. De Griezelbus en Dolfje Weerwolfje) en taalspecialist Evelien Dijkman van Noordhoff Uitgevers. De leden van de jury hakken bij twijfel niet alleen knopen door maar lichten als het nodig is bij een bepaalde spelwijze ook toe hoe de vork in de steel zit.

 

Uitzending: Vanaf zaterdag 23 juni wekelijks tussen 20.00 uur en 20.50 uur bij RTL 4.
Laatste uitzending (finale) op 11 augustus.