Archief

Groningen, juli 2012

Persbericht: Noordhoff Atlasproducties lanceert 54e editie Grote Bosatlas

Op 5 juli a.s. wordt te midden van leerlingen van het Coornhert Gymnasium in Gouda de nieuwste editie van De Grote Bosatlas gelanceerd. Met meer dan 1.000 nieuwe en geactualiseerde kaarten en een pakket interactieve kaarten voor het digitale schoolbord sluit de atlas meer dan ooit aan bij de actualiteit van vandaag. 

 

De nieuwe Bosatlas: midden in onze samenleving, midden in de wereld
De Grote Bosatlas is al 135 jaar onlosmakelijk verbonden met het aardrijkskundeonderwijs, maar heeft zich ook thuis en op het werk een vaste plek verworven als waardevolle informatiebron. De Grote Bosatlas bevat een schat aan achtergrondinformatie bij de actualiteit van vandaag. De 54e editie telt meer dan 1.000 geactualiseerde en nieuwe kaarten. Een consumentenatlas bevat hoofdzakelijk overzichtskaarten, maar De Grote Bosatlas bevat traditiegetrouw een kolossale hoeveelheid kaarten over actuele thema’s. Thema’s in de nieuwe atlas zijn bijvoorbeeld:

 

- watermanagement en zeespiegelstijging

- klimaatverandering

- natuurrampen en hazard management

- energievraagstukken

- globalisering

- India en China als booming economieën

- culturele verschillen in Europa en de wereld

- conflicten en etnisch-religieuze tegenstellingen

 

Verder bevat de atlas kaarten over onderwerpen als terrorismedreiging, strafbaarheid van homoseksualiteit, inentingen, malaria, HIV/Aids, gebruik van mobiele telefoons, shariawetgeving, cannabisgebruik en nog veel meer!

 

Interactieve kaarten voor het digitale schoolbord

Bij de nieuwe Bosatlas verschijnen de eerste reeksen interactieve kaarten voor het digitale schoolbord. Kaartlagen aan- en uitzetten, kaarten vergelijken, ontwikkelingen laten zien, doorlinken naar Google Earth, het is allemaal mogelijk met Bosatlas Online. In de komende jaren zal het aanbod aan digitale kaarten steeds verder worden uitgebreid.

 

Bosatlas Postzegel

Ter gelegenheid van de nieuwste editie van De Grote Bosatlas geeft PostNL in samenwerking met Noordhoff Uitgevers het postzegelvel ‘Nederland in de Bosatlas’ uit.

 

Feestelijke presentatie

Op 5 juli wordt de atlas feestelijk gepresenteerd op het Coornhert Gymnasium in Gouda. Bij die bijeenkomst introduceert PostNL ook het speciale postzegelvel ‘Nederland in de Bosatlas’.

 

Waar?             Coornhert Gymnasium, J. van Renesseplein 1, 2805 GT Gouda

Wanneer?        Donderdag, 5 juli 2012

 

Programma

13.30 uur         Ontvangst

14.00 uur         Introductie van De Grote Bosatlas en De Grote Bosatlas Online

14.45 uur         Overhandiging nieuwe Grote Bosatlas aan leerlingen met een 9 of 10 op hun eindexamen aardrijkskunde

15.00 uur         Presentatie postzegelvel

15:30 uur         Napraten onder het genot van een drankje en hapje

 

Aanmelden pers          

U bent van harte welkom deze presentatie bij te wonen. U kunt zich uiterlijk woensdag 4 juli aanmelden door een e-mail te sturen aan Johanna Kits, j.kits@noordhoff.nl. U ontvangt per e-mail een bevestiging.

 

Je begrijpt de wereld beter met De Grote Bosatlas

Speciaal voor ouders en docenten verschijnt de brochure ’Je begrijpt de wereld beter met De Grote Bosatlas’. Houden we onze voeten droog? Hoe ontstaat een tsunami? En hoe verklaar je het wereldnieuws? Bekende en minder bekende Nederlanders, waaronder Helga van Leur, Wubbo Ockels, Adam Maher en Joop Atsma, vertellen hoe thematische kaarten uit De Grote Bosatlas antwoord geven op deze en tal van andere vragen. Ook vertellen zij wat de atlas voor hen persoonlijk betekent. De brochure wordt verspreid via scholen en de boekhandel. Een exemplaar is bijgesloten.

 

De Grote Bosatlas in getallen

ISBN 978 9001 12600 1

312 kaartpagina’s

formaat: 24,5 x  34,1 cm

omvang: 312 pag.

gebonden

verkoopprijs: € 69,95

 

Voor meer informatie kunt u ons mailen of bellen:

Noordhoff Uitgevers, drs. Peter Vroege (uitgever atlassen)

050 - 5 226 356 e-mail: p.vroege@noordhoff.nl

 

Beeldmateriaal en toegang tot de FTP-server kunt u aanvragen bij Johanna Kits, j.kits@noordhoff.nl