Archief

Groningen, 3 juni 2013

HBO Talentenprijs 2013 gewonnen door Hogeschool Rotterdam

Op 30 mei 2013 vond op de Hanzehogeschool Groningen de HBO Talentenprijs editie Financieel Management plaats. Studenten van HBO-opleidingen Accountancy, Bedrijfseconomie, Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie uit zowel Nederland als Vlaanderen namen hieraan deel. 
Als inhoudelijk sponsor verzorgde Noordhoff Uitgevers de boekentafel en online toegang tot ondersteunende leermiddelen voor de studenten. Daarnaast werd onder leiding van Noordhoff-auteur Piet de Keijzer door de docenten een case uitgewerkt die betrekking had op de Rabobank.

 

Vraagstukken uit de praktijk
De deelnemende teams werkten gedurende deze dag een reële financiële case uit. Diverse bedrijven leverden hiervoor vraagstukken uit de praktijk aan.  Na 4 uren zwoegen presenteerden de teams hun resultaten en ideeën aan de verschillende bedrijven. Per casus werd 1 team uitgeroepen tot winnaar. Dit team mocht zijn idee presenteren aan de jury. Financieel Directeur Theo Zuijdwijk was jurylid namens Noordhoff Uitgevers.

 

Winnende idee geschikt voor alle provincies
Vanaf 18.00 uur werden de presentaties met veel enthousiasme en kundigheid  door de winnende teams aan de jury gegeven. Als finale winnaar kwam het team van de Hogeschool Rotterdam uit de bus, met een  financieel goed doordachte en aantrekkelijke oplossing voor de Provincie Groningen.
Hun uitwerking met daarin een plan van aanpak om de aanvragen van subsidies te centraliseren, werd door de jury dusdanig kansrijk geacht dat het advies was om dit ook bij andere provincies uit te rollen. En daarom mag het team van Hogeschool Rotterdam zich ’het Beste Financiële HBO-team van Nederland en Vlaanderen’ noemen