Archief

4 september 2013

Strategische alternatieven onderzocht voor Noordhoff Uitgevers

Bridgepoint, eigenaar van Noordhoff Uitgevers, heeft besloten strategische alternatieven voor Noordhoff Uitgevers te verkennen, waaronder mogelijke verkoop. Bridgepoint heeft daarvoor Goldman Sachs als externe adviseur aangesteld.

 

Infinitas Learning meldt hierover het volgende:
Infinitas Learning can confirm that Goldman Sachs has been appointed to help explore strategic options for its market-leading Dutch content and services subsidiary Noordhoff Uitgevers in light of its continued, strong performance and growth profile in core markets including Secondary, Higher Education and Health both nationally and internationally.  

 

Meer informatie, zoals een tijdpad of de datum waarop dit traject wordt afgerond, is op dit moment niet bekend. Als het proces definitief is afgerond en beslissingen zijn genomen volgen hierover publieke mededelingen.

 

Een strategische heroriƫntatie inclusief een mogelijke verkoop van een bedrijf is adviesplichtig volgens de Wet op de Ondernemingsraden. Omdat Noordhoff onderdeel is van Infinitas Learning zal ook de EUR OR worden ingelicht. De OR zal worden geconsulteerd en betrokken op die momenten in het traject die daartoe aanleiding geven. De fase van strategische verkenning door Bridgepoint heeft op zich geen gevolgen voor het beleid of de personeelsformatie van Noordhoff Uitgevers.

 

Tijdens het proces van strategische verkenningen verandert er niets in onze samenwerking, afspraken en relatie met klanten, leveranciers, auteurs en andere stakeholders en geldt business as usual.