Archief

9 oktober 2013

Lancering De Bosatlas Nederland van Boven

De atlas bij de gelijknamige televisieserie: De Bosatlas Nederland van Boven

Nederland vanuit de lucht: van belgedrag en voedsel tot vrijetijdsbesteding en veiligheid


Op donderdag 10 oktober wordt De Bosatlas bij de gelijknamige VPRO-televisieserie geïntroduceerd: De Bosatlas Nederland van Boven. De atlas geeft een rondvlucht over ons land in honderden kaarten en luchtfoto’s van Karel Tomeï. Twintig hoofdstukken onderverdeeld in heel diverse thema’s – variërend van onze veiligheid tot evenementen en van sportbeoefening tot wonen – leveren een uniek beeld van Nederland op. De lancering van de atlas gaat gepaard met de presentatie van het tweede seizoen van de populaire televisieserie. Groot atlasliefhebber Jelle Brandt Corstius ontvangt het eerste exemplaar van De Bosatlas Nederland van Boven.


Chaos? Precisie-uurwerk!

Het tweede deel van VPRO-televisieprogramma Nederland van Boven laat net als in het eerste seizoen het reilen en zeilen van Nederland zien. Wat op het vaste land een chaos líjkt, blijkt vanuit de lucht te functioneren als een precisie-uurwerk. De makers van De Bosatlas hebben de thema’s uit beide televisiereeksen voorzien van kaarten die verder inzicht geven op een thema.


Wat de serie in beeld brengt, zet de atlas op de kaart

Het resultaat is een complete atlas waarin Nederland in een duizelingwekkend aantal facetten aan bod komt. Het gaat over weer en klimaat, de haven van Rotterdam, dreigend water, ons dagelijks voedsel, natuur en natuurbeheer, surfen op de Noordzee en voetbal als nationale sport. Over schaliegas, wind- en zonne-energie, fietsdiefstallen en vele honderden onderwerpen meer. Wat de televisieserie in beeld brengt, zet De Bosatlas Nederland van Boven op de kaart.


Belgedrag en de reis van mantelmeeuw in datavisualisaties: van atlas naar bewegende animaties

Naast de kaarten en meer dan honderd luchtfoto’s van Karel Tomeï zijn ook datavisualisaties uit de televisieserie in de atlas uitgewerkt. Met de Layar-app zijn deze visualisaties via de mobiele telefoon of tablet om te zetten in bewegende beelden. Zo zijn animatiefilmpjes te bekijken van de dagreis van een mantelmeeuw van Texel naar Amsterdam, bezoekersstromen op Koninginnedag in Amsterdam en ons mobiele belgedrag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.


De atlas is tot en met 31 december 2013 te verkrijgen voor de introductieprijs van € 29,95, daarna geldt de reguliere prijs van € 39,95. Het tweede seizoen van de VPRO-serie Nederland van Boven is vanaf 14 november te zien.


www.bosatlas.nl