Archief

14 november 2013

De Bosatlas Nederland van Boven: 25.000 exemplaren binnen een maand verkocht!

Een week na de introductie wist De Bosatlas Nederland van Boven al vanuit het niets een derde plek te bemachtigen in de CPNB-bestsellerlijst; een maand later staat de teller op ruim 25.000 verkochte exemplaren. Niet alleen Jelle Brandt Corstius, die het eerste exemplaar overhandigd kreeg, blijkt een groot atlasliefhebber te zijn. In heel Nederland wonen mensen die in groten getale een rondvlucht over Nederland willen maken aan de hand van honderden kaarten en luchtfoto’s. De Bosatlas Nederland van Boven sluit aan bij de gelijknamige tv-serie van de VPRO waarvan vandaag het tweede seizoen van start gaat.


De Bosatlas Nederland van Boven laat in twintig hoofdstukken onderverdeeld in heel diverse thema’s – van veiligheid tot aantrekkelijkheid van het landschap en van vrijetijdsbesteding tot wonen – en met ruim 300 kaarten en meer dan 130 foto’s een uniek beeld van Nederland zien.


Een noviteit vormen de datavisualisaties die zijn opgenomen in de atlas en die met behulp van de Layar-applicatie om te zetten zijn in bewegende beelden. Zo is ons mobiele belgedrag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te volgen en de dagreis van de mantelmeeuw van Texel naar Amsterdam.

De atlas is tot en met 31 december 2013 te verkrijgen voor de introductieprijs van € 29,95, daarna geldt de reguliere prijs van € 39,95. Het tweede seizoen van de VPRO-serie Nederland van Boven is vanaf 14 november te zien.

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas
Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas - 54 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor thuis: De Wereld Bosatlas (60.000 exemplaren verkocht), De Bosatlas van Nederland (70.000 exemplaren verkocht), De Bosatlas van Fryslân (16.000 exemplaren verkocht) en De Bosatlas van de geschiedenis (40.000 exemplaren). Naast de schoolatlassen en consumentenatlassen heeft Noordhoff Uitgevers een reeks thema-atlassen: De Bosatlas van Ondergronds Nederland, De Bosatlas van Nederland Waterland, De Bosatlas van het Klimaat en De Bosatlas van de Energie. Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, dat is wat alle Bosatlassen bindt. www.bosatlasnederlandvanboven.nl


De atlas is tot en met 31 december 2013 te verkrijgen voor de introductieprijs van € 29,95, daarna geldt de reguliere prijs van € 39,95. Het tweede seizoen van de VPRO-serie Nederland van Boven is vanaf 14 november te zien.

 

www.bosatlas.nl