Management

Management

  
Marchien (M.A.) van Doorn
Algemeen directeur
Sinds 1996 is Marchien van Doorn in dienst van Noordhoff Uitgevers, aanvankelijk als Uitgever wiskunde. Sinds 1999 is zij gedurende 10 jaar werkzaam geweest als Uitgeefmanager bij de afdeling Voortgezet Onderwijs. Via de functie van Directeur Operations (2008) bekleedt Marchien sinds begin 2013 de functie van Directeur Uitgeven & Operations, waarin zij verantwoordelijk is voor productontwikkeling en de aansturing van de uitgeefactiviteiten bij Noordhoff. Per 1 januari 2016 is Marchien benoemd als Algemeen Directeur. Zij heeft biologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (1984) en heeft vervolgens een lerarenopleiding wiskunde afgerond (1990).
 
 

Paul (P.P.J.M.) Ankoné
Directeur Human Resources
Op 1 mei 2003 is Paul Ankoné aangesteld bij Noordhoff Uitgevers als Directeur Human Resources. Hij heeft bijna dertien jaar van zijn carrière doorgebracht bij zijn vorige werkgever, Albany International, een Amerikaans textielbedrijf dat wereldwijd aan de papierindustrie papiermachinebekleding leverde. Hij had daar onder meer de functie van hoofd P&O in de vestiging in Dieren, HR Director voor de Europese vestigingen en Managing Director in een door Albany International overgenomen bedrijf in Duitsland. Daarvoor was hij werkzaam bij Kluwer in Deventer, onder andere als specialist in functiewaardering en beloning. Hij heeft onder andere een verkorte MBA-opleiding afgerond maar is van huis uit historicus. 

 
  


Natascha (N.) van Nieuwenburg 
Financieel Directeur/CFO
De taken van Financieel Directeur van Noordhoff Uitgevers worden sinds 1 mei 2015 behartigd door Natascha van Nieuwenburg, tevens CFO van Infinitas Learning. Natascha trad in februari 2010 in dienst bij Infinitas als Group Business Controller en in december 2012 kreeg zij de functie van Group Finance Director. Voor haar loopbaan bij Infinitas Learning bekleedde zij financiële functies bij Citadel Enterprises en Kroymans Corporation, Wegener en Ecolab.

 
 

Joost (J.L.L.) de Ridder
Commercieel Directeur
Sinds 1 maart 2014 is Joost de Ridder Commercieel Directeur bij Noordhoff uitgevers, verantwoordelijk voor alle commerciële afdelingen en activiteiten. Na een carrière in binnen- en buitenland bij o.a. multinationals als Unilever, Philips Electronics en Dell, waar Joost in verschillende disciplines managementfuncties bekleedde, belandde zijn loopbaan in 2009 in de educatieve wereld. Van 2009 tot 2013 was hij Head of International Sales bij Laureate Online Education, een organisatie die wereldwijd aan meer dan 750.000 studenten hoger onderwijs aanbiedt.
Joost studeerde in 1993 af aan de Universiteit van Amsterdam (Economie), en deed aan dezelfde universiteit postdoctoraal de Controllersopleiding (1997).

 
  Jannes (J.) Hessels
CIO Infinitas Learning, CTO Noordhoff Uitgevers
Jannes Hessels, in dienst sinds 1 februari 2016, is CIO en COO bij moedermaatschappij Infinitas Learning en CTO (Chief Technology Officer) bij Noordhoff Uitgevers. Jannes heeft een uitgebreide achtergrond in zowel IT- als in commerciële managementfuncties in de Nederlandse en de internationale uitgeefsector. Gedurende zijn vijf jaren als Directeur bij Edu’Actief, zijn meest recente functie, heeft hij een grote rol gespeeld in de transitie van folio naar digitaal. Jannes is verantwoordelijk voor het IT-team op groeps- en lokaal niveau en stuurt vanuit deze rol tevens de digitale strategie aan van zowel de groep Infinitas als van de lokale operaties.
 
 

Monique Planintga
Directeur Operations
Nadere informatie volgt. 

 

 
  

 

Kees Karremans
Directeur Uitgeven
Nadere informatie volgt.