Bve Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

LOGO: Noordhoff Uitgevers - Beroeps- en Volwassenen Onderwijs

Bve Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...
Recente nieuwsberichten
Bekijk alle nieuwsberichten
Geplaatst op Friday, September 11, 2015

Nieuwe flexibele leeroplossing voor mbo- en hbo-zorgonderwijs

Houten - 8 september 2015 - Onder de naam ZorgPad introduceert Noordhoff Health vanaf het komend schooljaar een nieuwe, op maat gemaakte en flexibele leeroplossing voor zorgonderwijs op mbo- en hbo-niveau. Het is een nieuw concept in een doorlopende leerlijn dat aansluit op de praktijk. De leerstof is modulair en in kleine delen opgebouwd rondom thema’s. Docenten kunnen eenvoudig zelf eigen lesmateriaal toevoegen en kiezen of ze volledig digitaal willen werken of met een mix van digitaal en boeken.

Noordhoff Health hecht veel belang aan het innoveren van de manier van leren in de zorg en de technologie die daarvoor nodig is. De nieuwe leeroplossing is hier een goed voorbeeld van. Voor onderwijs en praktijk geldt hetzelfde concept. Er ontstaat een ‘blended’ leeromgeving, waar startende en ervaren zorgprofessionals hun kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen en bijhouden. De leerstof en -middelen zijn afgestemd op de behoeften en doelstellingen van iedere doelgroep. De leercontent voor het opleiden van verzorgenden (IG) en mbo-verpleegkundigen sluit naadloos aan bij de nieuwe kwalificatiedossiers. De leerstof voor de opleiding tot hbo-verpleegkundige is afgestemd op het nieuwe opleidingsprofiel ‘Bachelor Nursing 2020’ en de bijbehorende ‘Body of Knowledge and Skills’ (BoKS).

Verantwoord leerpad met flexibiliteit
Binnen ZorgPad heeft elk onderwerp binnen een thema een eigen leerpad. Dit leerpad is opgebouwd uit een samenhangend arrangement van kleinere delen leercontent. Noordhoff Health noemt deze delen leerobjecten. Deze kunnen bestaan uit tekst,casuïstiek, video’s, praktijkgerichte opdrachten, e-lectures of kennis- en vaardigheidstoetsen. De keuze voor leerobjecten en een leerpad is gemaakt op basis van drie pijlers: leerdoelen (kennen, inzicht, toepassen, gedrag), onderwerp en doelgroep. Daarnaast kunnen docenten makkelijk eigen lesmateriaal toevoegen en zo een leerpad creëren dat perfect aansluit bij de onderwijsinstelling. Dit didactisch concept maakt ZorgPad tot een flexibele, gebruiksvriendelijke en op maat gemaakte leeroplossing, waarmee docenten hun studenten uitstekend kunnen voorbereiden op de beroepspraktijk.

Groep experts
In de aanloop naar ZorgPad is uitgebreid onderzoek gedaan onder een groep experts uit het onderwijs en de praktijk. Hun wensen zijn verwerkt in het concept. Deze expertgroep blijft nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling.

Op de hoogte
Noordhoff Health houdt onderwijsinstellingen, onderwijsontwikkelaars, coördinatoren, docenten en andere betrokkenen het komend schooljaar op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rond ZorgPad via onder andere website, nieuwsbrieven, social media en bijeenkomsten.

Over Noordhoff Health
Noordhoff Health levert producten en diensten gericht op het ontwikkelen en bijhouden van kennis en competenties, zodat studenten en medewerkers in de zorg aantoonbaar bekwaam worden én blijven. Om aan deze missie te voldoen geeft Noordhoff Health niet alleen antwoord op de directe educatieve vraagstukken van vandaag, maar denken de medewerkers actief en betrokken mee hoe scholing en onderwijs in de organisatie ingebed en op de lange termijn ontwikkeld kan worden.

Lees verder »
Geplaatst op Monday, August 17, 2015

Vanaf half augustus 2015 zijn diverse wijzigingen in het lesmateriaal doorgevoerd:

- Alle opdrachten uit NU Nederlands 1F, 2F en 3F zijn digitaal te maken;
- Deel A: Woordenschat is digitaal te maken;
- Deel B: Spreken, Gesprekken, Schrijven en Spelling/grammatica/taalverzorging zijn digitaal te maken.*
- Alle leerlijnen zijn digitaal te maken.**


* Omdat het met name om de domeinen Spreken, Gesprekken voeren en Schrijven gaat, zijn veel opdrachten ‘open’ en moeten studenten aan de hand van een voorbeeldantwoord zelf beoordelen of hun antwoord juist is. Veel docenten geven aan dat dat bezwaar niet opweegt tegen de voordelen van het digitaal kunnen werken. Bovendien heeft u als docent altijd de mogelijkheid om antwoord en beoordeling in te zien!

** Was tot nu toe alleen Lezen en Luisteren/kijken naar keuze te maken in het leerwerkboek of online, met ingang van het aanstaande schooljaar zijn ook de andere leerlijnen digitaal te maken. Dat geeft u veel meer mogelijkheden om blended te werken! Goed om te weten als u uw planning voor het volgend schooljaar gaat maken.

Lees verder »

Bve Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...