Bve Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

LOGO: Noordhoff Uitgevers - Beroeps- en Volwassenen Onderwijs

Bve Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...
30 nieuwsbericht(en) gevonden
Pagina 1/4
Geplaatst op Friday, December 16, 2016

Op woensdag 15 februari 2017 vindt het derde NU Methodencongres plaats, hét congres voor alle mbo-docenten. We hebben een boeiend programma voor u in petto, met als thema 'De kunst van het inspireren'. Tijdens de komende weken wordt het programma aangevuld en vanaf 10 januari kunt u zich aanmelden.

Het congres wordt geopend door Pierre Wind. Als tv-kok én mbo-docent weet hij smakelijk te vertellen over hoe hij zijn studenten weet te motiveren en te inspireren om het beste uit henzelf te halen. Na deze prikkelende opening kunnen u en uw mbo-collega’s een keuze maken uit het gevarieerde aanbod van werkgroepen.

Een greep uit het programma-aanbod:

 • Workshops 'Jongeren motiveren en inspireren', o.l.v. Youngworks
 • De visie en aanpak van Merel Brugman, mbo-leraar van het jaar 2016
 • Informatie en inspiratie over de nieuwste leermiddelen (o.a. NU Retail, de nieuwe edities NU Nederlands en NU Rekenen)


Het belooft een inspirerende dag te worden. U bent er toch ook bij? 
Inschrijven kan vanaf 10 januari 2017. 
 

Meer informatie vindt u op www.numethodencongres.nl

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, November 16, 2016

Waarschijnlijk bent u wel bekend met de Blackbirds, betaalbare leesboeken van de beste Engelstalige auteurs voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Nu verschijnen de Blackbirds ook voor uw mbo-studenten. Onze speciale mbo-set bestaat uit drie toptitels. Per drie boeken betaalt u slechts €15,95!

 

In het mbo-pakket vindt u de volgende leesboeken:

 


 

Gratis Blackbirds en docentenmateriaal
Als u voor rekening van uw school bestelt, krijgt u per 15 sets 1 set gratis. Bent u op zoek naar extra materiaal bij een Blackbird? Ga naar onze docentenservice en bespaar zeeën van tijd! Bij elk boek vindt u controlevragen, leesbegeleidingsvragen en verwerkingsopdrachten. Bestel hier uw mbo-set!


 

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, November 16, 2016

Met ingang van dit schooljaar zijn de eisen in het Examen- en kwalificatiebesluit beroepsopleidingen WEB aangescherpt. Doel van de aangescherpte eisen is het weerbaarder maken van studenten en hen beter leren omgaan met verschillende opvattingen in de samenleving.
 
Kritisch kunnen denken – o.a. het onderscheiden van argumenten, feiten en aannames, je inleven in andermans standpunten en reflecteren op je eigen opvattingen – is van belang bij het voeren van een dialoog en discussie. Niet wát studenten denken staat centraal, maar hóé zij denken.

In de methode NU Burgerschap komen kritische denkvaardigheden uitgebreid aan bod!

Kritische denkvaardigheden in NU Burgerschap:

 • In het onderdeel Actueel vindt u nu per domein een blokje ‘Kritisch denken’ (studenten leren o.a. argumenten voor/tegen te verzamelen en bronnen raadplegen).
 • Jaarlijks ontvangt u 2 specials  rondom een actueel thema.
 • Het docentenmateriaal wordt komend najaar uitgebreid met een verantwoording Kritische denkvaardigheden en NU Burgerschap.
 • Alle hoofdstukken worden aangevuld met didactische tips en werkvormen (eind 2016 deel 3/4 gereed, voorjaar 2017 deel 1/2 gereed).

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, November 16, 2016

Waarschijnlijk bent u wel bekend met de Lijsters van Noordhoff: betaalbare leesboeken van de beste auteurs, voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Nu verschijnen de Lijsters ook voor uw mbo-studenten. Onze speciale mbo-set bestaat uit vijf toptitels. Per vijf boeken betaalt u slechts €21,95!

In het mbo-pakket vindt u de volgende leesboeken:De Lijsters op Facebook » Wilt u op de hoogte blijven van de Lijsters? Like dan onze Facebook-pagina
 

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, November 16, 2016

Kent u NU Burgerschap al? Ruim 25.000 studenten werken dagelijks met deze mbo-methode. Op basis van de nieuwe kwalificatie-eisen is het thema 'kritische denkvaardigheden' in de methode verwerkt, zodat u uw studenten – volledig actueel – wegwijs kunt maken in de maatschappij.

Waarom kiezen voor NU Burgerschap?

 • Up-to-date methode die de kern van volwaardig burgschap behandelt. Volop aandacht voor kritische denkvaardigheden en sociaal-culturele vaardigheden; sluit aan op de recent aangescherpte kwalificatie-eisen;
 • Volwassen van toon met helder geschreven uitlegteksten;
 • Altijd actueel: elke week een selectie uit het nieuws met opdrachten.

Weten wat collega-docenten van de methode NU Burgerschap vinden? Bekijk de video.
 

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, November 9, 2016

Op woensdag 23 november organiseren wij speciaal voor gebruikers van NU Nederlands, NU Rekenen, NU Engels en NU Burgerschap een webinar. Tijdens deze online bijeenkomst informeren wij u over onze handige digitale tools, zodat u optimaal gebruik kunt maken van het digitale lesmateriaal. Schrijf u snel in en woon de webinar bij via uw beeldscherm, thuis of op het werk.

Meld u vandaag aan.

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, October 12, 2016

De nieuwsbrief van NU Burgerschap staat weer voor u klaar. 

 

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, October 12, 2016

In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar willen we u graag op de hoogte brengen van nieuws op het gebied van het mbo-vak retail, en van onze methode NU Retail in het bijzonder. Naast methodenieuws hebben we in deze nieuwsbrief ook een leuke voorbeeldopdracht opgenomen.

 

Lees verder »

Bve Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...
 • De beste didactiek, structuur en vormgeving;
 • 100% examengericht en aansluiting op kd’s;
 • Functioneel voor dagelijks leven en beroepspraktijk;
 • Aansluitend bij de belevingswereld van de student;
 • Volop overzicht en flexibiliteit.

 

Bve Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...