Digitaal

Leren lezen met digitale ondersteuning van Timboektoe

Voor de leerling
Timboektoe heeft luister- en meeleessoftware. Deze software is er voor alle kinderen maar wordt in de praktijk vooral gebruikt als preteachingsinstrument voor de risicolezers. De leerlingensoftware bij Timboektoe bevat aparte, remediërende routes voor spellende, radende en vertraagde lezers.
 
Meelees-software
Veel methoden bieden audio-cd's aan waarop teksten worden voorgelezen. Timboektoe doet dat anders. Van audio-cd's maken wij meelees-software. Leerlingen horen nu niet alleen een voorleesstem, maar zien in beeld ook een cursor meelopen onder het voorgelezen woord. Dat geeft een veel betere (Ralfi-gebaseerde) voorbereiding op het lezen van een niveautekst. Bovendien kun je als gebruiker de leessnelheid versnellen of vertragen naar je eigen behoefte. Tot slot kent deze meelees-software een karaoke-achtige functie.
Kortom, er is goed over nagedacht en er is een duidelijke meerwaarde gecreëerd boven de gebruikelijke luister-cd.


Oefensoftware op maat
De leerlingensoftware van Timboektoe biedt maatwerk voor 3 typen risicolezers en voorziet u daarmee van een sterk remediërend leermiddel. De leerlingen werken er zelfstandig mee, buiten de leeslessen om. De oefensoftware is beschikbaar voor groep 4 tot en met 8.

De leerlingensoftware bestaat uit oefenprogramma's die voor risicoleerlingen verdergaan dan waar het oefenen in het werkboek stopt. In de oefensoftware bevinden zich 3 programma's: voor spellende lezers, voor radende lezers en voor ernstig vertraagde lezers. De leerkracht stelt vast welk type probleem een risicolezer heeft en vervolgens gaat die leerling oefenen met zijn eigen programma.

Radende lezers oefenen 2 x 10 minuten per week met de software.
Spellende lezers ook maar met andere oefenstof.
Ernstig vertraagde lezers oefenen elke dag van de week, dus 5 x 10 minuten.

Wilt u alvast een indruk krijgen van de software? Bekijk dan de demo.

mijnklas.nl
mijnklas.nl is het nieuwe gezamenlijke initiatief van Noordhoff Uitgevers en AmbraSoft. mijnklas.nl is een portaal waarin u eenvoudig de online leerlingensoftware van Noordhoff Uitgevers en AmbraSoft gebruikt. Met mijnklas.nl beheert u gemakkelijk de gegevens van uw leerlingen en heeft u eenvoudig inzage in de resultaten van uw leerlingen.

Oefensoftware bestellen?
U kunt hier de oefensoftware bestellen.

Voor de leerkracht
Voor de leerkracht is er in elk leerjaar:

  • Dr. Digi digibordsoftware
  • groepsindelingsprogramma voor de samenleeslessen (met de combi-leesboeken)
  • leerlingvolgprogramma in de leerlingensoftware
  • leerlingadministratieprogramma 

Dr. Digi digibordsoftware bij Timboektoe
Als ondersteuning voor de directe en verlengde instructie is er speciale, praktische digibordsoftware voor Timboektoe. De digibordsoftware van Timboektoe maakt deel uit van het pakket Dr. Digi. Uitgangspunt is de les uit het werkboek. Dr. Digi omvat doorbladerbare werkboeken met interactieve onderdelen als:

  • voorlezen van een leestekst door een natuurlijke stem
  • woordenschat-woorden, vaak met uitleg in tekst en beeld
  • ondersteuning van de instructie (o.a. woordrijen)
  • ondersteuning van de verlengde instructie
  • een interactief uitgewerkte werkboekopdracht
  • de antwoorden bij de opdrachten in het werkboek

 

Deze onderdelen zijn oproepbaar via een eenvoudige klik op handige iconen. Deze maken de instructielessen dynamischer, leuker en boeiender.


Door zelf bronnen toe te voegen, zoals links, presentaties of afbeeldingen, is het heel eenvoudig om met Dr. Digi de inhoud van een les te koppelen aan andere vakken, aan andere onderwerpen of aan de actualiteit.

Voor slechts € 250 per jaar heeft uw school toegang tot de digibordlessen van alle methoden van Noordhoff Uitgevers. Probeer Dr. Digi nu drie maanden gratis uit!

 

Vraag direct een proeflicentie aan.

Bekijk hier de demo van de Dr. Digi digibordsoftware voor Timboektoe.
Meer informatie over Dr. Digi

Groepsindelingsprogramma
Bij Timboektoe hoort een groepsindelingsprogramma. Het maakt groepen voor de samenleesles en onthoudt welke combi-leesboeken elke leerling heeft gelezen. Dit programma is onderdeel van de methodehandleiding. De school schaft het dus aan door de methodehandleiding te kopen. Voor in elke methodehandleiding staat een uniek wachtwoord. Dit heeft u eenmalig nodig om het programma te openen.U kunt de groepsindeler vinden bij 'Downloads voor gebruikers'.


Digibordsoftware bestellen?
U kunt hier de digibordsoftware bestellen.


Meer weten?
Voor Timboektoe is een uitgebreide wegwijzer beschikbaar. Met nóg meer informatie. Bekijk hier de wegwijzer of bestel ‘m direct.