Documentatiecentrum

Een ontdekkingsreis voor jaargroep 5-7

De wereld ontdekken? Kinderen uit jaargroep 5-7 doen dat het liefst met Junior informatie. Daarin vinden ze alles wat ze maar nodig hebben: betrouwbare gegevens die door deskundigen zijn gecheckt. Met de Plusboekjes leren ze die informatie ook nog eens zinvol te verwerken. Wat wil een ontdekkingsreiziger nog meer?

Zelfstandig aan de slag
Junior informatie is een aantrekkelijke reeks informatieve boekjes. De verrassende onderwerpen zijn uit het leven van de kinderen gegrepen. Uw leerlingen kunnen gemakkelijk zelfstandig met de boekjes aan de slag. De teksten zijn op hun niveau geschreven. De kleurrijke illustraties en de vaste opbouw maken de informatie nog toegankelijker. Moeilijke woorden worden in de trefwoordenlijst verklaard.

Kennis en vaardigheden
De reeks beslaat een steeds groter aantal onderwerpen: elk jaar komen er 20 nieuwe boekjes uit. Junior informatie is dan ook het ideale vertrekpunt voor spreekbeurt of werkstuk. De reeks biedt bovendien prima verdieping bij de kennisgebieden. In de rubriek Als je nog meer wilt weten vinden uw leerlingen allerlei leestips. Tussen de bedrijven door ontwikkelen ze hun vaardigheden op gebieden zoals technisch lezen, begrijpend en studerend lezen, zelfstandig werken en informatieverwerking.

Verwerking op vier niveaus
In de Plusboekjes vinden uw leerlingen verwerkingsvragen en –opdrachten op vier niveaus. Elk niveau stelt weer hogere eisen aan kennis, inzicht, leeshouding, inlevingsvermogen en creativiteit dan het vorige: een prima manier om te differentiëren. De kinderen kunnen hun werk zelf nakijken met de losse antwoordkaart bij de Plusboekjes.

Abonneren en kopen
Met een abonnement op Junior informatie ontvangt u elk half jaar 10 nieuwe boekjes. Een abonnement geldt minstens één schooljaar, daarna tot wederopzegging. Een abonnement opzeggen doet u schriftelijk voor 1 augustus. 
Een abonnement op de verwerkingsboekjes van Junior informatie Plus is alleen mogelijk in combinatie met een abonnement op Junior informatie. Om uw bibliotheek aan te vullen kunt u losse halfjaar¬gangen van 10 deeltjes bestellen.

De boekjes zijn gemakkelijk te beheren en te categoriseren: ze hebben elk een eigen nummer, een siso-code en een PIM-code. Een titelposter en de site Docukit helpen uw leerlingen de titel te vinden die ze zoeken. De serie is ingevoerd in beheerssystemen zoals bicat, educat en leerwereld/bibliotheek.net.

Verkrijgbare titels