Schrijven in de basisschool


Schrijvend op weg naar je eigen handschrift

Schrijven in de basisschool is de meest gebruikte zelfstandige schrijfmethode. Een natuurlijke opbouw met aandacht voor motorische ontwikkeling vormt het uitgangspunt. Het is daarnaast de enige methode die niet alleen bestaat uit een verbonden schrift, maar ook uit een los schrift: álle kinderen kunnen zo leren schrijven. Daarnaast is het ook de enige methode die zowel voor rechts- als linkshandigen gemaakt is!


Los of vast

Eenmaal op de basisschool, maakt een kind tal van nieuwe ontwikkelingen door. Een wel heel spannende en bovendien erg persoonlijke ontwikkeling is het leren schrijven. Of dat nu met een verbonden schrift is of los , het draagt bij aan een eigen persoonlijkheid. Schrijven in de basisschool is een schrijfmethode waarbij vorm, beweging en ruimte elk een eigen plek innemen.

Schrijven: leuk en succesvol!
Doordat kinderen leren schrijven met een schriftvorm dat het beste bij ze past, vinden ze schrijven ook leuk. En behalen ze op ongedwongen wijze het ene schrijfsucces na het andere!

Facebook
Word nu ook lid van de Facebook pagina van Schrijven in de basisschool en u wordt automatisch op de hoogte gehouden over de nieuwste ontwikkelingen.