Schrijven in de basisschool


Op weg naar je eigen handschrift

Schrijven is een van de spannendste en meest persoonlijke dingen die je op de basisschool leert. Heb je eenmaal een eigen handschrift, dan tel je echt mee! Schrijven in de basisschool leert kinderen de kunst van het schrijven op basis van een uniek systeem van observeren en remediĆ«ren. Vorm, beweging en ruimte hebben daarin ieder een eigen plaats.

Door de verschillende aspecten apart te benaderen, leert Schrijven in de basisschool kinderen om hun eigen handschrift te bekijken en te ontwikkelen. De methode gaat uit van een natuurlijke opbouw en legt de nadruk op de motorische ontwikkeling. De kinderen boeken het ene schrijfsucces na het andere en dat werkt heel motiverend. Zeker omdat het kind leert schrijven met het lettertype (verbonden schrift of los schrift) wat het beste bij hem of haar past. Geen wonder dat Schrijven in de basisschool de meest gebruikte zelfstandige schrijfmethode is!

Facebook
Word nu ook lid van de Facebook pagina van Schrijven in de basisschool en u wordt automatisch op de hoogte gehouden over de nieuwste ontwikkelingen.