Rekenrijk

De lesopbouw en structuur van Rekenrijk

Afwisseling en zelfstandigheid
Het heldere organisatiemodel van Rekenrijk wisselt leerkrachtgebonden lessen af met lessen waarin de leerlingen zelfstandig werken. De methode biedt een ruime hoeveelheid gevarieerde lesstof aan.

Het jaar van Rekenrijk: 12 x 3
Rekenrijk verdeelt ieder leerjaar in twaalf blokken van drie weken. De basisstof komt in de eerste twee weken voorbij. Daarbij bestaat les 5 steeds uit onderhoud en een herhaling van de lessen 1 tot en met 4. Les 10 is een herhaling van het hele blok, zonder onderhoud. In de derde week is er eerst ruimte voor toetsing, daarna maken leerlingen zelfstandig ‘weer-opgaven’ (herhaling) of ‘meer-opgaven’ (verrijking).

Rekenrijk begint ieder schooljaar met een blok waarin de onderwerpen van het vorig jaar nog eens langskomen.

De dagelijkse Rekenrijk-les duurt 60 minuten (in groep 3 iets korter).

Wat goed was, is gebleven!
Alle onderwerpen en aspecten die Rekenrijk tot een groot succes hebben gemaakt, zoals de opzet, het organisatiemodel en het werkgemak, zijn in de nieuwe editie natuurlijk gebleven.

Combinatiegroepen
Rekenrijk is flexibel opgezet en daardoor werkt iedere leerkracht er ook in combinatiegroepen heel makkelijk mee. De afwisseling tussen leerkrachtgebonden lessen en zelfstandig werken maakt het mogelijk om aan twee jaargroepen tegelijk een rekenles te geven. 

Meer weten?
Voor Rekenrijk is een uitgebreide wegwijzer beschikbaar. Met nóg meer informatie. Bekijk hier de brochure of bestel ‘m direct.