Schrijven in de basisschool

Materiaal voor het ontwikkelen van je eigen handschrift

Schrijven in de basisschool is een methode die aandacht besteedt aan alle aspecten van het schrijven. Dat is ook te zien aan het veelzijdige materiaal. 

Een must-have voor elke leerkracht: De praktische handleiding voor het schrijfonderwijs
Corrie van Eerd-Smetsers, auteur van Schrijven in de basisschool, is een zeer ervaren en bevlogen schrijfdocente die zich al jaren inzet voor goed schrijfonderwijs.

De Praktische handleiding voor het schrijfonderwijs is een informatieve en praktische handleiding voor iedereen die kinderen begeleidt bij het ontwikkelen van een eigen handschrift: leerkrachten en interne begeleiders van de basisschool, remedial teachers, pabostudenten en fysiotherapeuten. 

U leest in de handleiding hoe het kind leert schrijven en hoe het van een methodeschrift een eigen handschrift ontwikkelt. Deze uitleg is geïllustreerd met voorbeelden en praktische tips. Er wordt uitgelegd hoe u een handschrift kunt analyseren naar vorm, beweging en ruimte, zodat u de juiste remediëringsoefeningen voor een probleem kunt aanbieden. Schrijven moet voor een kind een plezierige bezigheid zijn. Door de juiste begeleiding wordt het dit. Met deze handleiding beschikt u over voldoende kennis en oefeningen om hieraan vorm te geven.

Heeft u belangstelling voor deze handleiding?  U kunt hier een exemplaar bestellen.

 

 

 

 

 


ISBN 978-90-01-75522-5

Bij online lesmateriaal kunt u het materiaal direct online bekijken voor een eerste indruk.

Meer weten?
Voor Schrijven in de basisschool is een uitgebreide wegwijzer beschikbaar. Met nóg meer informatie. Bekijk hier de wegwijzer of bestel ‘m direct.