Aardrijkskunde

Methoden

Additionele materialen

Aardrijkskunde

NIEUW! in 2015 Wijzer!

In januari 2015 is de nieuwe Wijzer! Geschiedenis, Aardrijkskunde en Natuur & Techniek beschikbaar. Een moderne compacte drieluik met een heldere structuur. De kern van het vakgebied wordt behandeld in 20 basislessen met mogelijkheid tot uitbreiding naar 38 lessen. Leerkracht, school en kinderen werken heel prettig met Wijzer!

Slim en snel de wereld in je bol!

De Bosatlas heeft een leerlijn ontwikkeld om met succes topografie te leren én te onthouden: De Junior Bosatlas Topo

De aanpak combineert het opbouwen van een geografisch referentiekader - 'de wereld in je bol' - met slim gebruik van de atlas. Deze aanpak leidt tot topografische kennis die wél beklijft!

Geobas

Geobas maakt de wereld een héél stuk groter!
De meest gebruikte aardrijkskundemethode is sterk verbeterd! De lessen zijn minder 'talig' geworden, meer aandacht voor zelfstandig werken en het gebruik van de atlas is geïntegreerd in de methode.

Geobas topografie

Met Geobas topografie verleg je je grenzen!
Geobas topografie is een zelfstandige leerlijn die naast elke aardrijkskundemethode kan worden gebruikt. Kleurrijke opzet van het materiaal, verschillende gebruiksmogelijkheden en bijbehorende software.

Additionele materialen

De Junior Bosatlas, 6e editie

De Junior Bosatlas is een complete wereldatlas en de meest gebruikte atlas in de basisschool.

Mijn eerste Bosatlas

Geheel geactualiseerd. Met veel aandacht voor Nederland, met nieuwe kaarten van iedere provincie. Toegankelijk door een uitklapbare inhoud, eenvoudige legenda en een apart landenregister.
 

Documentatiecentrum Kennisgebieden

De Ruiter’s Documentatiecentrum is een unieke verzameling informatieve boekjes. Kinderen zijn er dol op. Veel scholen zetten De Ruiter’s Documentatiecentrum in bij de kennisgebieden.