Aardrijkskunde

Methoden

Additionele materialen

Aardrijkskunde

Geobas

Geobas maakt de wereld een héél stuk groter!
De meest gebruikte aardrijkskundemethode is sterk verbeterd! De lessen zijn minder 'talig' geworden, meer aandacht voor zelfstandig werken en het gebruik van de atlas is geïntegreerd in de methode.

NIEUW! in 2015 Wijzer!

In januari 2015 is de nieuwe Wijzer! Geschiedenis, Aardrijkskunde en Natuur & Techniek beschikbaar. Een moderne compacte drieluik met een heldere structuur. De kern van het vakgebied wordt behandeld in 20 basislessen met mogelijkheid tot uitbreiding naar 38 lessen. Leerkracht, school en kinderen werken heel prettig met Wijzer!

Geobas topografie

Met Geobas topografie verleg je je grenzen!
Geobas topografie is een zelfstandige leerlijn die naast elke aardrijkskundemethode kan worden gebruikt. Kleurrijke opzet van het materiaal, verschillende gebruiksmogelijkheden en bijbehorende software.

Wijzer (groep 1-4)

Dé leukste mix van aardrijkskunde, natuur & techniek en geschiedenis in de onderbouw
De vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek zijn volledig verweven in Wijzer. Een prima voorbereiding voor groep 5, ongeacht welke methode u gebruikt in de bovenbouw.

Wijzer door de wereld

Met Wijzer door de wereld gaat een wereld voor je open
Een praktische en toegankelijke aardrijkskundemethode die de leerkracht alle ruimte geeft om uit te blinken als gids. De leerlingen maken kennis met de diverse gebieden op aarde, de verschillen tussen die gebieden en de gevolgen voor alles wat er leeft.

Additionele materialen

De Junior Bosatlas, 6e editie

De Junior Bosatlas is een complete wereldatlas en de meest gebruikte atlas in de basisschool.

Nieuw! De Junior Bosatlas Topo

De Junior Bosatlas Topo: een complete leerlijn topografie met effect!

Mijn eerste Bosatlas

Geheel geactualiseerd. Met veel aandacht voor Nederland, met nieuwe kaarten van iedere provincie. Toegankelijk door een uitklapbare inhoud, eenvoudige legenda en een apart landenregister.
 

Documentatiecentrum Kennisgebieden

De Ruiter’s Documentatiecentrum is een unieke verzameling informatieve boekjes. Kinderen zijn er dol op. Veel scholen zetten De Ruiter’s Documentatiecentrum in bij de kennisgebieden.