Verkeer

Methoden

Additionele materialen

Haal de praktijk in de klas met De Verkeerstrainer

De Verkeerstrainer is voor uw leerlingen het ideale hulpmiddel om zelfstandig met het vak Verkeer aan de slag te gaan. De software bevat meer dan 150 filmfragmenten van echte verkeerssituaties plus een schat aan uitdagende voorbeelden en vragen. De Verkeerstrainer is beschikbaar voor groepen 5 t/m 8.

Voor welke methoden? 
Van De Verkeerstrainer is een versie voor onze beide verkeersmethoden; Klaar…over! en Wijzer door het verkeer. Door de thematische opbouw is De Verkeerstrainer ook zelfstandig in te zetten naast elke willekeurige andere verkeersmethode.

Hoe werkt het? 
Zien hoe De Verkeerstrainer werkt? Bekijk het filmpje hieronder.De Verkeerstrainer is thematisch opgebouwd en bestaat per thema meestal uit twee onderdelen:

  • Kijken: de leerling leert aan de hand van realistische filmpjes omgaan met diverse verkeerssituaties. In elk filmpje spelen kinderen uit de doelgroepleeftijd de hoofdrol. Het filmpje wordt steeds onderbroken door een vraag die beantwoord moet worden.
  • Oefenen: de leerling oefent aan de hand van realistische foto’s datgene wat in de lessen en in het onderdeel ‘kijken’ aan de orde is gekomen. Ook in dit beeldmateriaal figureren kinderen uit de doelgroepenleeftijd voor een betere herkenbaarheid.

Alle vragen zijn voorzien van directe feedback.

mijnklas.nl 
De Verkeerstrainer wordt uitgeleverd via mijnklas.nl

Bestellen? 
Voor 2016-2017 kunt u hier De Verkeerstrainer bestellen.