NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

Productaanbod


Bekijk hier het totale aanbod voor
Hoger Onderwijs en vraag een
beoordelings- of gebruikersexemplaar aan!

Nieuwe Docent?

Meldt u zich nu aan als docent bij Noordhoff Uitgevers voor het aanvragen van GRATIS beoordelingsexemplaren!Advies op maat?

Onze accountmanagers helpen u graag bij de inrichting van uw curriculum.Boek + online

Dit studiejaar geven wij studenten die hun Noordhoff boeken nieuw kopen, toegang tot het complete online pakket. NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...
Recente nieuwsberichten
Bekijk alle nieuwsberichten
Geplaatst op Monday, February 23, 2015

Noordhoff Uitgevers organiseert in samenwerking met Studium Generale een Onderzoekscafé op 19 maart 2015 in ForumImages. Wij willen u als docent onderzoek graag uitnodigen voor dit Onderzoekscafé. Wijst u ook uw studenten op deze mogelijkheid? Zij zijn van harte welkom.

Onderzoeksnieuws of broodje aap?
Populaire media berichten regelmatig over onderzoek. Maar wat kan de lezer of kijker geloven? De ene keer is een glas rode wijn goed voor je, enkele weken later juist weer niet. In de talkshow De Wereld Draait Door mocht een onderzoeker zonder enig weerwoord beweren dat kanker binnen twintig jaar een chronische aandoening is. De volgende dag werd de euforie al weer getemperd door collega-onderzoekers. Diverse kranten berichtten dat onderzoek aantoont dat vleeseters hufters zijn, het NOS journaal meldde dat jongeren gestrest raken van sociale media. Het bleken op drijfzand gebaseerde broodje aap-verhalen. Journalisten gaan regelmatig op de loop met veelbelovende onderzoeksresultaten. Van de andere kant blijft echt baanbrekend onderzoek soms weer onderbelicht.

Onderzoeksresultaten zijn zelden simpel en eenduidig. Veel publieksmedia vragen om hapklare informatie, helder en eenduidig, zonder te veel nuances en slagen om de arm. Daar zit een spanning. Hoe selecteren journalisten wat nieuwswaardig is? Hoe kunnen ze voorkomen dat ze voor het karretje van een overenthousiaste onderzoeker of voorlichter worden gespannen? En hoe kan de consument van het nieuws de berichtgeving op waarde schatten?

Deskundigen aan het woord
Alex van den Berg gaat hierover in gesprek met Tom Fischer, docent toegepast onderzoek aan de Hanzehogeschool en auteur van het studieboek ‘Onderzoek doen!’, Maarten Keulemans, wetenschapsredacteur en tot voor kort chef wetenschap van de Volkskrant, en Alexander Pleijter, lector journalistiek en innovatie aan de Fontys Hogeschool Tilburg en oud-docent journalistiek aan de RUG. Wetenschapsjournalist en –voorlichter René Fransen spreekt een column uit.

Aanmelden

Wilt u deelnemen? Meld u dan nu vast aan zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal aanwezigen. Toegang is gratis. U kunt uw studenten er ook op attent maken zodat zij zich ook kunnen aanmelden.


Onderzoekscafé
Donderdag 19 maart 2015
16.30-18.00 uur
ForumImages, Hereplein 73 Groningen

 

 

Lees verder »
Geplaatst op Wednesday, December 3, 2014

Op donderdag 16 april 2015 vindt de Docentendag Logistiek plaats in het nieuwe distributiecentrum (DC) van Wehkamp in Zwolle. Dit nieuwe DC wordt het grootste volledig geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. De ambities zijn hoog: in maximaal 30 minuten van klantorder naar klant en klare pakketjes die gereed zijn voor verzending. U krijgt de primeur om, voordat de deuren in juni opengaan, alvast een kijkje te nemen in de keuken  Uiteraard vormt een rondleiding een onderdeel van het programma. Nu al nieuwsgierig? U kunt hier alvast een voorproefje zien van het imponerende DC.  

Naast het gevarieerde programma rondom het nieuwe DC Wehkamp, kunt u  tevens kennismaken met alweer de zevende editie van Werken met Logistiek. Auteurs Hessel Visser en Ad van Goor zijn tijdens deze dag uiteraard aanwezig.    

Datum:  Donderdag 16 april
Tijd:  10.30- 16.30 uur
Locatie: Industrieterrein Hessenpoort, Zwolle
Deelname: Kosteloos

Programma:
10:00 - 10:30  Ontvangst met koffie en thee
10:30 - 10:45  Opening door Bert Deen, uitgever Logistiek Noordhoff Uitgevers  
10:45 - 11:15  René Wolters (Managing Director, Knapp). Opzet van het Distributiecentrum.
11:15 - 12:00  Sander Bolmer (Manager Logistics and Warehousing, Wehkamp.nl): Casus e-commerce
12:00 - 12:45  Lunch
12:45 - 13:30  Andries van Daalen  (Director Operations, Wehkamp.nl): Het hoe en waarom van het nieuwe distributiecentrum
13:30 - 14.30  Rondleiding DC Wehkamp
14:30 - 15:00  Michiel Steeman (Lector, Windesheim): Supply chain finance  
15.00 - 15.30 Presentatie Werken met Logistiek 7 en afsluiting 
15:30 - 16:15  Borrel

Komt u met het openbaar vervoer? Er rijdt een gratis pendelbus vanaf station Zwolle van en naar bedrijventerrein Hessenpoort.

Heel graag tot 16 april!

 

Werken met Logistiek
In april 2015 verschijnt de nieuwe editie van Werken met  logistiek. Werken met logistiek is in de laatste twintig jaar uitgegroeid tot hét standaardwerk voor de kennismaking met het logistieke vakgebied. Het is een compleet handboek voor studenten en professionals.

Vraag alvast aan >>

Lees verder »

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...