NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

Productaanbod


Bekijk hier het totale aanbod voor
Hoger Onderwijs en vraag een
beoordelings- of gebruikersexemplaar aan!

Nieuwe Docent?

Meldt u zich nu aan als docent bij Noordhoff Uitgevers voor het aanvragen van GRATIS beoordelingsexemplaren!Advies op maat?

Onze accountmanagers helpen u graag bij de inrichting van uw curriculum.Prepzone

Prepzone. De nieuwe rijke online omgeving voor docent & student.
Meer weten?

 

 

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...
Recente nieuwsberichten
Bekijk alle nieuwsberichten
Geplaatst op Tuesday, October 25, 2016

Op 17 november vindt het seminar "De economische student van de toekomst" in Kasteel de Schaffelaar te Barneveld plaats. Maurice Fransen (Deloitte), Piet de Keijzer, voorzitter van het Landelijk Overleg Opleiding Bedrijfseconomie (LOOBE) en Richard Puyt (business consultant, onderzoeker en docent) maken hier hun opwachting. 

Tijdstip: 13:30 - 17:00 uur
Kosten: €25,-

Lees meer informatie en meld u nu aan!

Er is een onderzoek geweest van Deloitte. De conclusie: door automatisering en digitalisering worden circa 286.000 studenten opgeleid voor een baan die straks niet meer bestaat. Piet de Keijzer en Richard Puyt schreven een reactie op dit onderzoek.

We stelden De Keijzer een aantal vragen over zijn artikel.

U geeft aan dat het onderwijs al anticipeert op de veranderende vraag vanuit het bedrijfsleven, hoe ziet deze verandering eruit?
"Het LOOBE heeft recent een nieuw opleidingsprofiel opgesteld. Dit opleidingsprofiel zal vanaf studiejaar 2017/’18 in werking treden. In het nieuwe opleidingsprofiel zijn zeven eindkwalificaties benoemd. Het succesvol kunnen maken van beroepsproducten (bijvoorbeeld een financieringsvoorstel, een business balanced scorecard of een jaarnota over de strategie) of het uitvoeren van beroepstaken is het bewijs dat je aan de eindkwalificaties voldoet.

Het nieuwe opleidingsprofiel vervangt een vakgerichte benadering door een beroepsgerichte benadering. De nadruk lag op het aanleren van kennis. Vaardigheden stonden in dienst van de kennis. Dit zou in de toekomst wel eens andersom kunnen zijn; studenten leren vaardigheden als presenteren, samenwerken en onderzoeken in een concrete situatie (het beroepsproduct) en moeten zich constant afvragen welke kennis ze hierbij nodig hebben. Deze vaardigheden (ook wel soft skills genoemd) komen je hele carrière van pas.

Deze verandering is ingegeven door de wens van het bedrijfsleven. Zij willen graag nieuwsgierige, proactieve starters die kritisch zijn op hun eigen handelen."

Huidige studenten hebben nog geen profijt van het nieuwe opleidingsprofiel. Hoe is het nu gesteld met de aansluiting vanuit het onderwijs op het bedrijfsleven?   
"Zo’n 90 tot 100 % van de studenten vindt vlot na het afstuderen een baan. Hun carrièrepatroon verandert echter wel. Tien jaar geleden zagen we dat de meeste afgestudeerde bedrijfseconomen hun carrière startten in de administratie (financial control). Pas later stroomden ze door naar een functie als assistent controller. De banen in de administratie zijn door automatisering rap aan het verdwijnen. De geijkte startersbanen voor bedrijfseconomen komen dus te vervallen. Samen met het bedrijfsleven moeten we bekijken hoe we dit gat kunnen dichten."

Wat verwacht u van 17 november?
"Een boeiende discussie over de integratie van de beroepspraktijk in het onderwijs. Het is essentieel dat het onderwijs en het bedrijfsleven hierin samen optrekken."

We zien u graag op het Seminar.

 

Lees verder »
Geplaatst op Monday, October 3, 2016

Op 18 november 2016 wordt er door Taaluilen een vrolijke en praktische dag georganiseerd rondom origineel en krachtig schrijven. Over wat het voor jou kan doen en hoe je het aanpakt. Komt u ook naar het Schrijfevent 3.0 'Scoor met creatieve en krachtige content', in Utrecht?

Programma
Het ochtendprogramma bestaat uit plenaire lezingen. De eerste twee sprekers zijn nu bekend, de rest volgt nog. Houd ons dus in de gaten! Tijdens het middagprogramma zijn er diverse workshops, waarbij je direct zelf aan de slag gaat met allerlei schrijftools. In de komende weken stellen we je ook voor aan de trainers. We verzekeren u van een praktische en vrolijke dag bomvol strategische informatie, een uitgebreide lunch, netwerken, persoonlijke aandacht, een flinke dosis humor én een goodiebag.

Lees meer informatie en meld u nu aan!

 

Lees verder »

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...

NUHO Web Content Viewer (JSR 286)

Toon menu
Laden...
Error

Error

Something went wrong - Please report this problem to the portal administrator.