ICT-coördinator/ ELO-beheerder

Hoe kan ICT een meerwaarde bieden voor het onderwijs op uw school?
Gebruik van ICT heeft vooral meerwaarde wanneer de keuze van een ICT-toepassing past bij de onderwijsvisie binnen uw school. Zo zien we dat binnen de scholen steeds meer gebruik wordt gemaakt van elektronische leeromgevingen. Schooldirecties investeren steeds meer in digitaal lesmateriaal en ICT-infrastructuur binnen de school en ook de onderwijsraad zet zich steeds meer in op het ontwikkelen van eigen leermateriaal.

Noordhoff Uitgevers speelt op deze ontwikkelingen in met onder andere haar nieuwste generatie leermiddelen. Zo is het mogelijk om eigen materiaal eenvoudig aan het lesmateriaal toe te voegen en dit te delen met (vak) collega’s binnen of buiten de school. Verder kunt u veel leren van uw vakcollega’s over hoe zij de ICT binnen hun school hebben georganiseerd.

Om de toegankelijkheid naar het digitale lesmateriaal te bevorderen hebben de educatieve uitgeverijen en distributeurs hun handen ineen geslagen. Onder het initiatief Directe Toegang is het voor scholen mogelijk om de toegang voor hun leerlingen via de Elektronische Leeromgeving te regelen.