Geschiedeniswerkplaats vmbo bovenbouw 2e editie

Geschiedeniswerkplaats vmbo bovenbouw 2e editieDe nieuwe editie van Geschiedeniswerkplaats voor vmbo bovenbouw is een logisch vervolg op de 1e editie. We hebben bij het maken goed geluisterd naar de feedback van de docent en de methode nog beter gemaakt. Daarnaast sluit de vernieuwde  editie natuurlijk naadloos aan op het nieuwe examen dat vanaf 2018 wordt afgenomen.

Het goede is bewaard gebleven, zoals de heldere structuur, het rijke beeldmateriaal, de verhalende schrijfstijl en de duidelijke instructie. De teksten zijn verbeterd waardoor ze leesbaarder en beter te leren zijn. De hoofdstukken en paragrafen zijn zo opgebouwd,  dat de leerling hoofd- en bijzaken leert te scheiden. En dat wat leerlingen moeten kennen en kunnen voor het examen als een rode draad door de 2e editie loopt. De opdrachten zijn ook verbeterd en bereiden nu nog beter voor op het eindexamen.

Focus op kennis en vaardigheden
Niet alleen het reproduceren maar ook het kunnen toepassen van de theorie op bronnen is binnen het vak Geschiedenis erg belangrijk. Daarom hebben we voor de 2de editie van Geschiedeniswerkplaats meer kennis- en vaardighedenopdrachten gemaakt, is er een digitale vaardighedentrainer, is er meer bronnenmateriaal om mee te oefenen en is het onderdeel Examentraining uitgebreid. Zo krijgen de leerlingen vanaf pagina  1 de vaardigheden mee die ze nodig hebben.

Geschiedeniswerkplaats vmbo bovenbouw 2e editie is gemaakt  met een vooruitziende blik en is daardoor volledig gericht op het nieuwe examen 2018.

Geschiedeniswerkplaats brengt de magie van het vak tot leven, ook digitaal
Door de grote hoeveelheid bronnen, het rijke beeldmateriaal en de digitale mogelijkheden biedt Geschiedeniswerkplaats u als geschiedenisdocent alles om de magie van het vak tot leven én over te brengen in uw lessen.
U kunt dit op verschillende manieren doen: met het boek, digitaal  of met een combinatie daarvan. Geschiedeniswerkplaats 2e editie vmbo bovenbouw biedt docenten digitaal extra ondersteuning met een digitale leeromgeving voor docenten, RTTI toetsen en learning analytics. Hierdoor zijn er veel verschillende mogelijkheden om leerlingen goed te begeleiden naar het eindexamen.

Passend bij het onderwijs van deze tijd
Voor de nieuwe editie is digitaal lesmateriaal ontwikkeld dat past bij de eisen van deze tijd. Hieronder een kleine greep uit het aanbod:

  • Bij elke paragraaf is een uitlegvideo
  • Veel digitale oefeningen met de vakvaardigheden
  • Leerlingen weten dankzij digitale toetsen met gerichte feedback precies welke vervolgstappen ze kunnen zetten
  • De RTTI-toetsen en de gewone toetsen in het Docentenpakket zijn van hoge kwaliteit
  • Oefenen met examenvragen en - formuleringen. Vanaf leerjaar 4 is er ook een digitale examentrainer met gerichte feedback en oefeningen, gebaseerd op CITO-examens
  • Met de digitale havo-module bij het Examenboek 4 vmbo-kgt werken leerlingen gericht aan een goede doorstroom naar de havo

 

» Sterke punten Geschiedeniswerkplaats 2e editie vmbo bovenbouw

» Vraag hier uw beoordelingsexemplaar aan.


Gepersonaliseerd leren
Gepersonaliseerd leren betekent voor ons: het beste uit elke leerling naar boven halen. En het betekent dat we u als docent ondersteunen om die talenten en mogelijkheden maximaal te ontwikkelen. We ontwikkelen oplossingen die eenvoudig zijn en waar u écht wat aan heeft. 

Op onze website persoonlijk.noordhoff.nl leest u hoe wij dit in de praktijk brengen.

Gepersonaliseerd leren