In 7 checks aan de slag met het digitale lesmateriaal!

Doe de check voor een optimale start met het digitale lesmateriaal in de online leeromgeving van uw methode.

Fijn dat u komend jaar (weer) gaat werken met een NU Methode. Voor een optimale start met het digitale lesmateriaal adviseren wij u eerst de volgende checks uit te voeren.

Heeft u eerder gewerkt met een NU Methode? U kunt starten bij Check 5.


 • Met een docentaccount heeft u toegang tot digitaal (docent)materiaal en kunt u gebruikersexemplaren van boeken aanvragen.

  In deze video ziet u hoe u een account aanmaakt. Liever lezen? Dat kan ook!

  Om te voorkomen dat niet-docenten de beschikking krijgen over docentmateriaal voeren wij een controle uit op elke  aanvraag. Dit neemt maximaal 2 werkdagen in beslag. U ontvangt een e-mail wanneer u uw account kunt activeren. 

   

   


 • Uw digitale (docent)materiaal bestelt u in onze webshop. Klik op het tabblad inloggen, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in. 

  U zoekt het gewenste product, klikt op 'bestellen' en rond de aanvraag/bestelling af. Dit kan ook een boek mét een docentlicentie zijn. 

   

   

   

   

   

 •  

   

  Met de activeringscode (die u heeft ontvangen per e-mail, of als drager bij het boek) kunt u uw docentlicentie activeren. In deze video ziet u hoe en in deze instructie leest u hoe.

   

   

   

 •  

   

  Met de automatische computertest kunt u controleren of uw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken. In de NU Methoden worden Java en Flash niet gebruikt. Het geeft dus niet als uit de test blijkt dat deze een update nodig hebben. Blijkt dat er nog iets moet worden aangepast op uw computer? Vraag iemand van uw ICT-afdeling om hulp.  
  Wat gebeurt er met de gegevens van het afgelopen schooljaar?

  • Antwoorden van opdrachten blijven bewaard.
  • Status/voortgang en score van opdrachten en niveautoetsen in het toetsportaal blijven bewaard; leerlingen/studenten kunnen hun opdrachten na afronding altijd opnieuw maken.
   NB: in de zomer wordt voor aantal methoden complete nieuwe hoofdstukken geüpload in de online omgeving. Bij het uploaden zullen de resultaten en antwoorden van leerlingen verdwijnen.
  • Indien er zittenblijvers zijn, raden we aan dat deze leerlingen zelf hun resultaten wissen.
  • Taken schooljaar 2017-2018 blijven bewaard.
  • Gedeeld materiaal met klassen in schooljaar 2017-2018 blijft bewaard.
  • Eigen materiaal docent: arrangementen, bronnen en opdrachten blijven bewaard.

   

   

 •  

   

  Deze video demonstreert hoe u een klas aanmaakt. U kunt ook in de instructie lezen hoe u dit doet. In sommige mbo-instellingen worden klassen centraal aangemaakt. Wanneer uw klas (al) is aangemaakt, kunt u door naar stap 6.

   

   

 •  

  Zo nee, dan is het noodzakelijk dat ze eerst een account aanmaken. Dit hebben studenten namelijk nodig om toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal. Studenten kunnen in deze video zien hoe zij een account aanmaken en vervolgens het digitale lesmateriaal activeren.

  Hebben uw studenten al wel een account? Voor een soepele start raden wij u aan om samen met uw studenten in te loggen en het digitale lesmateriaal te activeren.

  Deze video toont hoe studenten toegang krijgen tot het digitale lesmateriaal. Leest u liever? U kunt ook deze instructie raadplegen.

  Zoals in de video en instructie benoemd hangt het activatieproces af van waar de student het lesmateriaal heeft besteld én of de school is aangesloten bij de Educatieve Content Keten (ECK). Meer weten over ECK? Kijk op kennisnet.nl

  Wanneer u samen met uw klas wilt inloggen, is het belangrijk dat studenten het lesmateriaal hebben besteld én (wanneer van toepassing) hun activeringscode bij zich hebben.

  Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal kunnen u en uw studenten terecht bij de schoolboekenleverancier waar het lesmateriaal is besteld. 

   

 •  

  Wanneer studenten werken op een eigen laptop, computer of tablet, kunt u ze adviseren daarop een systeemcheck te doen. 

  Benieuwd wat u allemaal in de digitale omgeving kan doen? Deze video geeft u een digitale rondleiding door het lesmateriaal. Er is ook een digitale rondleiding voor studenten. Daarnaast kunnen ze de rondleiding ook als pdf bekijken.

  Er zijn meer filmpjes met uitleg over het gebruik van het digitale lesmateriaal van Noordhoff Uitgevers. Ook via de knop ‘Ondersteuning’ in de online leeromgeving heeft u toegang tot alle filmpjes.

   

   

  Inloggen voor uw digitale lesmateriaal NU Methoden >>

   

Hulp nodig?

Op www.mijnnoordhoff.nl vindt u antwoord op allerlei vragen.
Daarnaast staan onze collega’s van de klantenservice iedere werkdag tussen 8.00 en 17.00 voor u klaar.
U kunt ze bereiken op: 088 - 522 6888.

Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal
kunnen u en uw studenten terecht bij de schoolboekenleverancier
waar het lesmateriaal is besteld.