NU Duurzaamheid

  • Duurzaamheid vanuit verschillend perspectief (van micro- naar macroniveau)
  • Per thema diverse theorieonderwerpen en opdrachten
  • Beoordeeld kunnen worden: opdrachten, werkprocessen en kerntaken
  • Geschikt voor studentgroepen samengesteld uit uiteenlopende opleidingsrichtingen
Bestel uw beoordelingsmateriaal

Over NU Duurzaamheid

Het keuzedeel NU Duurzaamheid benadert de thematiek vanuit de praktijkcontext en is gericht op het samenstellen van een examinerend portfolio. Al onze keuzedelen combineren boek en online leeromgeving en zijn geschikt voor studentgroepen die zijn samengesteld uit verschillende opleidingsrichtingen.

In NU Duurzaamheid staat de mens, het individu centraal: “Wat is mijn invloed op een duurzame wereld?” De student wordt aan de hand van acht thema’s meegenomen in duurzaamheidsonderwerpen van lokaal persoonlijk niveau tot op het niveau van de mondiale agenda van de Verenigde Naties.

Kenmerken NU Duurzaamheid

Elk thema bevat  een aantal theorieonderwerpen met relevante opdrachten.

De uitvoer van deze opdrachten levert producten op die beoordeeld kunnen worden. Volgens de in de thema’s aangegeven cesuur kunnen dan ook de werkprocessen en de kerntaken die in het keuzedeel zijn opgenomen beoordeeld worden.

Bekijk de inhoudsopgave en Hoofdstuk 1 van het leerwerkboek >>

Voor de docent

In de online leeromgeving vindt u als docent het digitale boek met presentatiemogelijkheden voor beamer of digibord, toetsen en antwoorden. Ook heeft u de tools om de voortgang en resultaten van uw studenten te monitoren en vindt u een uitgebreide docentenhandleiding met beoordelingsformulieren en voorbeelduitwerkingen van de opdrachten uit het boek.

Voor de student

Studenten vinden de leerboeken als e-book en kunnen online de opdrachten uit het boek maken. Vanuit het digitale boek en de opdrachten kan de student direct naar de gevraagde video’s en webpagina’s om zo zijn eigen antwoorden te kunnen formuleren en zijn portfolio op te bouwen. 

Het arrangement bestaat uit:

  • Leerwerkboek
  • NU Duurzaamheid online

 

Bekijk de assortimentslijst en prijzen 2019 >>

Wij staan voor u klaar!

Wilt u een keer een presentatie over één van onze NU-methoden? Of heeft u een vraag of opmerking over één van onze producten? We komen graag met u in contact!

Met vragen over uw docentenaccount, licenties of levering van producten kunt u terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

Heeft u inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers beantwoorden graag uw vragen.

 

Wij staan voor u klaar!