Oktober 2017 - Noordhoff en BUKU gaan samen studieboeken streamen

19-10-2017

Noordhoff Uitgevers en BUKU hebben definitieve overeenstemming bereikt over een samenwerking.

Noordhoff gaat een deel van haar hbo fonds aanbieden via de nieuwe streamingdienst BUKU (www.buku.io). Noordhoff en BUKU willen met deze nieuwe mogelijkheid voor studenten om altijd en overal over hun studieboeken te beschikken bijdragen aan meer studiesucces in het hoger onderwijs.

Noordhoff Uitgevers is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor vernieuwing en waardevolle innovaties voor het onderwijs. Noordhoff beschikt voor hbo studenten over een breed, hoogwaardig fonds met toptitels als Verhage’s Grondslagen van de marketing en Projectmanagement van Roel Grit. Bij studenten is een sterk groeiende vraag naar flexibiliteit in het aanschaffen en gebruik van studiemateriaal, aansluitend bij de maatschappelijke trend om steeds vaker te betalen voor gebruik in plaats van bezit. Voor  deze studenten in een streaming platform voor studieboeken een uitgelezen kans.

BUKU biedt met haar platform de mogelijkheid aan studenten om met een handige, gebruiksvriendelijke applicatie voor een vast bedrag per maand altijd en overal – op laptop, tablet en smartphone - over studieboeken te beschikken. De vergelijking met Spotify is snel gemaakt: onbeperkt studiemateriaal kunnen gebruiken voor een vaste prijs per maand. ‘Leer zoveel je wilt’ is dan ook het credo van BUKU.

Extra vakken volgen, van studie switchen, over de juiste druk beschikken: dit is allemaal mogelijk met BUKU. Net als in boeken kunnen studenten aantekeningen maken en teksten arceren. Maar zij kunnen in de applicatie ook hun eigen voorkeuren instellen: lettertype, lettergrootte, dag stand/nacht stand en tekst- en achtergrondkleur. Daarnaast heeft de applicatie een zoekfunctie en de mogelijkheid om op linkjes in de tekst te klikken die naar een filmpje of website doorlinken.

Het BUKU-abonnement kost 24,99 per maand en is maandelijks opzegbaar. Ook is er een jaarabonnement voor 269,99 per jaar. Docenten kunnen BUKU gratis gebruiken.

Raadpleeg de site www.buku.io en/of download de App voor een volledig overzicht van de 32 Noordhoff titels die nu via BUKU beschikbaar zijn. Afhankelijk van de eerste resultaten zullen BUKU en Noordhoff de samenwerking mogelijk intensiveren en zal meer Noordhoff-content via BUKU beschikbaar komen.

Over BUKU
BUKU is een streamingdienst voor studieboeken waarmee studenten van verschillende hogescholen en universiteiten gemakkelijk online toegang hebben tot hun studieboeken. Het bedrijf is gevestigd in Groningen.  

www.buku.io