In 7 checks aan de slag met het digitale lesmateriaal!

Gaat u (ook) in het schooljaar 2018/2019 met het digitale lesmateriaal van Noordhoff Uitgevers aan de slag? Om ervoor te zorgen dat u en uw leerlingen optimaal gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden hebben wij een checklist voor u gemaakt. Bekijk hieronder de stappen.

 •  

  U heeft een docentenaccount nodig om een Docentenpakket of beoordelings-/gebruikersexemplaren te bestellen.

  Klik hier om een docentenaccount aan te maken. Let op: gebruik altijd uw schoolmailadres!  

  Om te voorkomen dat niet-docenten de beschikking krijgen over docentmateriaal wordt er een controle uitgevoerd op elke aanvraag. Een validator op uw school keurt de aanvragen voor een docentaccount goed. Heeft uw school nog geen validator? U krijgt daarvan een melding tijdens de registratie. De verwerking van uw aanvraag duurt hierdoor helaas iets langer.

   

   

 •  

  Uw digitale docentenlicentie voor het Docentenpakket bestelt u via docentenpakket.nl. Nadat u uw bestelling heeft afgerond, ontvangt u van ons een orderbevestiging.

  Bestaat uw vaksectie uit meer docenten dan afgelopen jaar? Is er een nieuwe sectievoorzitter? We horen het graag! Wijzigingen kunt u doorgeven via docentenpakket.nl.

  Via het Docentenpakket heeft u toegang tot het digitale lesmateriaal van de leerling en kunt u de resultaten van uw leerlingen volgen. Daarnaast heeft u toegang tot al het docentenmateriaal bij de methode, zoals toetsen, handleidingen en werkplanners.

   


   


 • Vanaf eind juni staan de docentenlicenties voor u klaar.
  Er zijn twee opties:

  Heeft u toegang via de ELO (bijvoorbeeld Magister of SOMtoday)?
  Dan vindt u in de ELO een linkje naar het Docentenpakket. U kunt uw product activeren door op de link te klikken. Bekijk de instructievideo

  Heeft u geen toegang via de ELO?
  Dan worden de licenties in het Downloadportaal aangeboden. De besteller van het Docentenpakket of de Coördinator Directe Toegang bij u op school kan de licenties ophalen in het Downloadportaal. 

   

   


   


 •  

  Test uw systeem om te controleren of uw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken.  

  Bekijk de systeemeisen.

   

   

   

   

   

   

   

 •  

  Maakt uw school gebruik van een klassenkoppeling via de ELO (Magister of SOMtoday), dan worden de klasgegevens automatisch gesynchroniseerd. U hoeft hier niets voor te doen.

  Maakt uw school handmatig klassen en/of groepen aan? Voor de start van het nieuwe schooljaar worden de leerlingen en docenten automatisch losgekoppeld van hun huidige klas(sen) en groep(en). De aangemaakte klassen- en groepenstructuur wordt niet verwijderd. 
  Wilt u klassen of groepen toevoegen? Dat kan via mijnschool.online.noordhoff.nl. Bekijk hier de instructie. 

   

   


   

 •  

  De toegang voor uw leerlingen hangt af van de keuze die uw school gemaakt heeft:

  • De leerling heeft toegang via de ELO (bijvoorbeeld Magister of SOMtoday). In de ELO vindt de leerling een linkje naar het digitale lesmateriaal. De leerling hoeft niet opnieuw in te loggen en hoeft geen account bij Noordhoff aan te maken.
    
  • De leerling heeft toegang via het distributeursportaal (Van Dijk Digitaal of Iddink Digitaal). In het distributeursportaal vindt de leerling een linkje naar het digitale lesmateriaal. De leerling hoeft niet opnieuw in te loggen en hoeft geen account bij Noordhoff aan te maken.

    
  • De leerling heeft toegang via een activeringscode. Dan worden de licenties in het Downloadportaal aangeboden.
   De leermiddelencoördinator bij u op school kan de licenties ophalen in het Downloadportaal. De leerling moet een account bij Noordhoff hebben of aanmaken.
 •  

  Wanneer leerlingen werken op een eigen laptop, computer of tablet, kunt u ze adviseren daarop een systeemcheck te doen. 

  Benieuwd wat u allemaal in de digitale omgeving kan doen? 

  Maakt u gebruik van docentenmateriaal met een verschijningsdatum na 2017? Bekijk hier de instructievideo.

  Bekijk hier de instructievideo voor het docentenmateriaal met een verschijningsdatum voor 2017 of download hier de handleiding.

   

  Wat is er met de gegevens van het afgelopen schooljaar gebeurd?

  • Taken, gedeeld lesmateriaal en eigen materiaal van de docent blijven bewaard.
  • De resultaten van leerlingen blijven bewaard in de digitale leeromgeving vóór 2017. Indien er zittenblijvers zijn, raden we aan dat deze leerlingen zelf hun resultaten wissen.
  • De resultaten en antwoorden van leerlingen in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving (na 2017) blijven bewaard, hun antwoorden worden gewist.  
   NB Voor zittenblijvers geldt dat hun scores over schooljaar 2017/2018 in augustus nog zichtbaar zijn. Vanaf begin september zullen deze scores niet meer zichtbaar zijn, zodat alleen de scores van het nieuwe schooljaar bij de opdrachten en in de resultatenpagina's zichtbaar zijn.


  Klik hier om in te loggen voor uw digitale lesmateriaal.

   

   

Hulp nodig?

Op www.mijnnoordhoff.nl vindt u antwoord op allerlei vragen.
Daarnaast staan onze collega’s van de klantenservice iedere werkdag tussen 8.00 en 17.00 voor u klaar.
U kunt ons bereiken op: 088 - 522 6888.

Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal
kunnen u en uw leerlingen terecht bij de schoolboekenleverancier
waar het lesmateriaal is besteld.