Skip to Content
buiteNLand onderbouw

buiteNLand onderbouw

De snelst groeiende methode aardrijkskunde in het Voortgezet onderwijs!

 • Eenvoudig differentiëren
 • Spectaculair beeld in het boek en online in de interactieve bronnen
 • Met de vertrouwde indeling in schaalniveaus: Wereld – Nederland – Eigen omgeving
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 1 en 2 beschikbaar.
Beoordelingspakket aanvragen

Ontdek jouw wereld. Met buiteNLand!

Aardrijkskunde is een mooi vak: buiteNLand straalt dit ook uit! Met buiteNLand is het een plezier om les te geven én les te krijgen. Interessante inhoud gecombineerd met een slimme didactische opbouw.

In buiteNLand worden de belangrijkste geografische onderwerpen actueel, thematisch en op schaalniveau behandeld: Wereld – Nederland – Eigen omgeving.

Eenvoudig differentiëren

buiteNLand biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

 • Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
  Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

  Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor buiteNLand.
   
 • Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
  Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.
   
 • Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
  Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies.  
   
 • Meer inzicht door de resultatenpagina's
  Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

Bestel een proeflicentie

Spectaculair beeld in het boek en online in de interactieve bronnen

Beeld maakt de lesstof levend. Daarom bevat buiteNLand rijk, geactualiseerd en spectaculair geografisch beeld. In het digitale lesmateriaal vinden uw leerlingen interactieve bronnen, animaties, interactieve kaarten en Google Earth-tours. Ieder hoofdstuk start bovendien met een nieuwsartikel, waarmee u uw vak actueel en relevant maakt.

Daarnaast is er NU Actueel, waar u tweewekelijks nieuw actueel lesmateriaal vindt: filmpjes en artikelen uit verschillende media met opdrachten. Zo haalt u snel en gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen.

Naar NU Actueel

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op. In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van buiteNLand terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

Beoordelingspakket aanvragen

Volledig vernieuwde TTO-editie

Voor tweetalig onderwijs is buiteNLand ook beschikbaar in het Engels. De TTO-editie is niet langer een vertaling vanuit het Nederlands, maar is geschreven op het juiste niveau voor de TTO-leerling. 

 

Beoordelingsexemplaar aanvragen


Arrangement

Nieuw bij de 4e editie onderbouw: fullcolour werkboeken! Hierdoor komen de opdrachten met beeld
extra tot hun recht en zijn grafieken veel beter leesbaar dan in de grijstinten van voorheen.

Bekijk hier het aanbod voor de leerling en de docent.

  • Leerboek
  • Online + werkboek
  • Volledig online

   

  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle niveaus van het leerjaar.  Bestel een beoordelingspakket >>

  • De complete inhoud van buiteNLand online voor uw leerlingen.
  • Docentenhandleiding.
  • Antwoorden.
  • PowerPointpresentaties.
  • Handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen.
  • RTTI-gecertificeerde toetsen.


  Bestel het Docentenpakket >>

Webinar

In een halfuur kennismaken met buiteNLand 4e editie onderbouw? 

Uitgever Reinier Hendriksen vertelt u over de belangrijkste vernieuwingen en de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

 

Bekijk het webinar