Neue Kontakte Tweede Fase

 • Gemakkelijker differentiëren
 • Verbeterde aansluiting op de onderbouw
 • Vol vertrouwen naar het eindexamen
 • Meer aandacht voor de woordenschat: Slim Stampen
Bestel uw beoordelingsmateriaal
Probeer 30 dagen gratis het digitale lesmateriaal.

Hoe werkt Neue Kontakte Tweede Fase

Met Neue Kontakte 6e editie Tweede Fase bieden wij u een compacte en complete methode. De methode bevat de vertrouwde Neue Kontakte-dicactiek en motiveert uw leerlingen door het inspirerende lesmateriaal.
Neue Kontakte 6e editie Tweede Fase sluit naadloos aan op de onderbouweditie, waardoor doorlopende leerlijnen en een soepele overgang van de onder- naar de bovenbouw gegarandeerd zijn.

 • Gemakkelijker differentiëren doordat oefeningen op drie niveaus worden aangeboden. Er zijn geen twee leerlingen hetzelfde. Daarom maakt Neue Kontakte het u veel gemakkelijker om iedere leerling uit te dagen op zijn/haar eigen niveau. Oefeningen worden op drie niveaus aangeboden. U herkent de niveaus aan de nieuwe iconen.
   
 • Verbeterde aansluiting op de onderbouw: in het eerste jaar van de Tweede Fase zijn de verschillen tussen leerlingen groot. Met het onderdeel 'Zeig, was du kannst' brengt u glashelder in beeld waar uw leerlingen goed in zijn en welke vaardigheid nog extra aandacht nodig heeft. Is een leerling nog niet op het gewenste niveau? Neue Kontakte helpt hem of haar over de brug met het nieuwe onderdeel 'Brückenschlag'.
   
 • Meer aandacht voor examentraining: In de 6e editie zijn alle Kurse grondig herzien en alle vaardigheden worden afgesloten met Abschlusstrainingen op eindexamenniveau. Bovendien kan uw leerling online de tanden zetten in echte examens, waarna hij of zij individueel advies kan krijgen over de beste leerstrategie.
   
 • Meer aandacht voor de woordenschat: Woordjes leren is een kwestie van veel herhalen. Daarom hebben we alle vaardigheden nadrukkelijker afgestemd op hetzelfde thema. Alle Redemittel komen terug in Schreiben, Sprechen én Hören und Sehen. De nieuwe structuur maakt dat uw leerlingen efficiënter leren én de woorden langer onthouden.
   
 • Adaptief leerstof oefenen met Slim Stampen: met het adaptieve programma Slim Stampen leert de leerling woorden en Redemittel op zijn of haar eigen niveau.
   
 • Onderdompeling in cultuur en geschiedenis: in Land und Kultur laat uw leerlingen kennismaken met de cultuur en de geschiedenis van Duitsland.
   
 • Meer structuur in de literatuur door de toevoeging van een historisch overzicht. U kunt bij alles wat u vertelt terugverwijzen naar dit overzicht. In 4/5 havo en 4 vwo wordt de literatuur thematisch aangeboden en in 5/6 vwo wordt per periode literatuurgeschiedenis aangeboden.

Vraag een beoordelingsexemplaar aan >>

Met Neue Kontakte online heeft u een overzichtelijke online omgeving waarmee u uw lessen kunt geven én voorbereiden. Bovendien kunt u als docent sturen op (individuele) resultaten van uw leerlingen en heeft u de mogelijkheid tot adaptief lesgeven. Het digitaal lesmateriaal van Neue Kontakte sluit naadloos aan op de boeken zodat ze een integraal onderdeel uitmaken van de methode. Het complete digitale lesmateriaal is beschikbaar op de laptop/pc én op de tablet. U kiest zelf hoe u wilt werken.

Voor de leerling

Uw leerling kan met Neue Kontakte online:

 • (extra) opdrachten uit het boek digitaal maken;
 • gebruikmaken van verschillende extra bronnen, zoals uitspraakfilmpjes, videofragmenten, audiobestanden en PowerPoints;
 • leerstof oefenen met het adaptieve programma Slim Stampen;
 • leesteksten aanpassen en laten voorlezen in de Leeshulp;
 • gebruikmaken van het actuele digitale magazine Digizine.

 

Voor de docent

Voor docenten is het Neue Kontakte Docentenpakket online beschikbaar, dat bestaat uit:

 • de complete inhoud van Neue Kontakte Docentenpakket online voor de leerling (o.a. digitale digitaal boek, interactief werkboek, audio en video etc.);
 • docentenhandleiding, antwoorden en RTTI-toetsen;
 • een presentatietool voor het digitale schoolbord met veel aanvullend kant-en-klaar materiaal;
 • actuele toetsen van het laatste eindexamen voor 4vmbo;
 • geavanceerd leerlingvolgsysteem.

 

Bestel het Docentenpakket online >>

Het arrangement van Neue Kontakte 6e editie Tweede Fase bestaat uit:

 • een handboek en ICT-licentie per leerjaar met tekstbronnen,
 • theorie en opdrachten en geavanceerd digitaal lesmateriaal.
 • audio- en videobronnen. Deze zijn alleen digitaal beschikbaar.

Voor de docent is er het Docentenpakket online.

Verschijningsdata

 • In 2017/2018 verschijnt 5/6 vwo.

Kijk-en luistermateriaal
Per stream is er ook een kijk- en luisterbox te bestellen, met daarop alle bijbehorende audio en video (incl. audio voor de toetsen). Voor een overzicht van de isbn's van de kijk- en luisterboxen verwijzen we u naar de catalogus.

Werkt u nog met leerjaar 4 havo/vwo? Dan kunt u hier het vrij toegankelijke lesmateriaal downloaden

Methodelicentie en tablet+online licentie
Neue Kontake is ook als methodelicentie te bestellen. Een compleet pakket met lesmateriaal, papier en digitaal, voor een vaste prijs per leerling per jaar. Ook kunt u geheel digitaal werken.

Veel prachtige teksten lezen is goed, samenhang ontdekken is nog beter. Met Neue Kontakte Literatuur bieden wij u een gevarieerd aanbod aan literaire teksten. Aan de hand van fragmenten leren leerlingen toch de thematiek kennen, zonder het hele werk te hoeven lezen. Bij elke tekst zijn niet alleen vragen die leerlingen helpen te tekst te memoreren, maar ook verwerkingsopdrachten. Dit zijn altijd creatieve opdrachten, waarbij ook het reflexieve en analyserende vermogen van de leerling op de proef wordt gesteld.

Nieuw onderdeel binnen Neue Kontakte is ‘Geschichte’ - een historische tijdlijn, altijd bij de hand. Bij alles wat je als docent vertelt, bij elke bron die leerlingen gebruiken, kun je daar naar verwijzen: “Kijk, dat was toen.”

Bij de methode

Vraag nu uw beoordelingsmateriaal aan

Selecteer hieronder de materialen uit de nieuwste editie die u wilt beoordelen. Wilt u daarnaast ook producten uit andere jaren bestellen? Ga naar de webshop voor het complete overzicht.

Searchform
Titel
ISBN
Type product
Prijs per stuk
Aantal
9789001868956
BEX-Y: Leerboek
Beoordelingsexemplaar
+
9789001868963
BEX-Y: Leerboek
Beoordelingsexemplaar
+