Skip to Content
TrabiTour Tweede Fase

TrabiTour Tweede Fase

De snelst groeiende methode Duits in het
Voortgezet onderwijs

 • Verrassend anders!
 • Handige, resultaatgerichte examentraining
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 4 en 5 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen


TrabiTour zet Duits op de kaart

Het plezier zit hem in alles. De inhoud van TrabiTour is namelijk verrassend anders. Variatie die overal in doorsijpelt: de gekozen onderwerpen, de opdrachtvormen, ... Of wat dacht u van het Karussel: een verzameling opdrachten waarmee u de les een onverwachte wending geeft. En tegelijkertijd bereidt TrabiTour perfect voor op het examen!

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van TrabiTour? Bekijk direct het eerste hoofdstuk in de bladerboeken!

Handige, resultaatgerichte examentraining

Bijna ongemerkt starten uw leerlingen in leerjaar 4 al met examentraining. In het nieuwe onderdeel Strategietraining Lesen oefenen leerlingen vanaf Kapitel 1 met de vraagstellingen uit de examens en veelvoorkomend examenvocabulaire. Ze leren bovendien te werken met de leesstrategieën, die op een heldere manier aangeboden worden. Daarbij sluiten we steeds aan bij de voorkennis van leerlingen, zodat ze zien dat er eigenlijk al veel bekend is.

Nieuw is bovendien Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat.

Naar Examensprint

Eenvoudig differentiëren

TrabiTour 2e editie Tweede Fase onderbouw biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

 • Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
  Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor TrabiTour.

 • Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
  Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.
   
 • Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
  Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 
   
 • Meer inzicht door de resultatenpagina's
  Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen? 

Proeflicentie aanvragen

Met leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Met uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen. Slim stampen is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

 

Bekijk de video

Veel variatie binnen een heldere structuur

Bij het ontwikkelen van TrabiTour is een gevarieerde en plezierige les Duits altijd het uitgangspunt.

U ziet het vanaf de allereerste pagina: variatie in opdrachtvormen, in vaardigheden en natuurlijk de onderwerpskeuze waarmee TrabiTour - gelukkig maar - helemaal TrabiTour blijft.

Veel afwisseling en variatie dus, maar ook een duidelijke structuur. In TrabiTour 2e editie Tweede Fase treft u het allebei aan. Met de leerwerkboeken werken leerlingen bovendien vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.

Beoordelingspakket aanvragen

100% Duits, 100% echt

Ook in de nieuwe editie ruim baan voor Landeskunde, het kroonjuweel van TrabiTour. Dat echte Duitse gevoel komt overal in terug: leesteksten, luisterfragmenten, video's en meer.

Nieuw onderdeel is Kulturunterschiede, waarin cultuur centraal staat: de verschillen én overeenkomsten! Met meer kennis van de cultuurverschillen, kunnen leerlingen de Duitse taal écht leren en begrijpen.

 

NU Actueel

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal. Het laatste interview met Mark Forster?

De sterspeler van Bayern München vertrekt? Via NU Actueel kunt u hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

 

Naar NU Actueel

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op.

In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van TrabiTour terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

Beoordelingspakket aanvragen

 

 

Arrangement

TrabiTour 2e editie Tweede Fase heeft een nieuw arrangement. Met de leerwerkboeken werken leerlingen
voortaan vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.

  • Katernen + online
  • Volledig online

   

  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle niveaus van het leerjaar.

   


  Beoordelingspakket bestellen >>

  • de complete inhoud van TrabiTour online voor uw leerlingen
  • docentenhandleiding
  • antwoorden
  • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen
  • hoofdstuktoetsen en vaardigheidstoetsen

   

  Bestel het Docentenpakket >>