NIEUW: Grandes Lignes Tweede Fase

 • Uitgebreide examentraining vanaf leerjaar 4, zowel voor CSE, schoolexamen en DELF-examen
 • 100% Frans, 100% echt: authentieke leesteksten én luister- en kijkfragmenten
 • Adaptieve leerroutes in het digitale lesmateriaal
 • Veel aandacht voor strategietraining
Bestel uw beoordelingsmateriaal
Probeer 30 dagen gratis het digitale lesmateriaal.

Gemotiveerd en succesvol naar het examen

Plezier in het leren van de Franse taal, dát is waar Grandes Lignes voor staat. Grandes Lignes weet uw leerlingen te motiveren met levendige leerstof, waarbij ze stapsgewijs toewerken naar een Tâche. Bij de start van ieder hoofdstuk is het doel duidelijk en de route naar de eindtaak is afwisselend en gevarieerd. Dit motiveert uw leerlingen: ze werken efficiënt toe naar het einddoel. En natuurlijk staat alles daarbij in het teken van het examen.

De snelste weg naar het examen!

De liefde voor het vak Frans en de Franstalige cultuur wil je als docent delen. Liefst op een aantrekkelijke manier, zodat de ‘vonk’ de kans krijgt over te slaan op uw leerlingen.

Aanknopingspunten genoeg in de vernieuwde editie van Grandes Lignes. Authentieke bronnen, de unieke filmserie ‘Ma France à Moi’ - zelf op locatie geproduceerd. Dit is nog maar een kleine greep uit de manieren waarop Frankrijk en de Fransen werkelijk gaan leven in de lessen.

Stevige, doelgerichte examentraining
Vanaf leerjaar 4 bevat Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens én DELF Junior! Nieuw is bovendien de online Examensprint, waarin leerlingen snel en gericht oefenen met echte Cito-examens en studieadvies op maat krijgen.

Sterke en  heldere doorlopende leerlijn
Met Grandes Lignes weet u waar uw leerlingen staan. Het lesmateriaal staat garant voor goed uitgewerkte doorlopende leerlijnen, van klas 1 t/m het eindexamen. De Tweede Fase sluit perfect aan op de delen voor de onderbouw. Niet alleen qua niveau, maar ook als het gaat om het gebruik van doeltaal als voertaal. Ook herkennen uw leerlingen direct het groen van de grammatica en het blauw van de spreek- en & schrijfparagrafen.

Lees meer over de vernieuwingen >>


Gepersonaliseerd leren en leerroutes

Wilt u weten hoe u kunt werken met de geautomatiseerde leerroutes van Grandes Lignes en ligne?

Voor de leerling

Grandes Lignes en ligne biedt materiaal op het niveau van elke leerling.

Voor de docent

Grandes Lignes en ligne biedt voor de docent:

 • complete inhoud van Grandes Lignes en ligne voor de leerling;
 • kant-en-klare presentaties voor het digibord;
 • docentenhandleiding;
 • antwoorden en voorbeelduitwerkingen;
 • Hoofdstuktoetsen, kennistoetsen en vaardigheidstoetsen; 
 • werkplanners;
 • handige 'Dashboards' waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen.


Volledig digitaal werken
Met Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase kunt u volledig digitaal werken. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de online omgeving. Deze online omgeving is te gebruiken op een laptop of tablet.

Bestel het Docentenpakket online >>

Nieuwe toetsomgeving bij een nieuwe editie

Bij Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase leveren we een nieuwe toetsomgeving ter vervanging van het huidige aanbod (Word)toetsen in het online Docentenpakket. In deze omgeving kunt u als docent kiezen om als basis een kant-en-klare hoofdstuktoets te gebruiken of u stelt op basis van uw wensen zelf een toets samen. U kiest daarbij de afnamevorm die het beste bij het doel van de toets past: digitaal of op papier. Alle hoofdstuktoetsen bij de 5e editie zijn opgezet volgens de RTTI-methodiek en zijn RTTI-gecertificeerd.

Toetsen en leren
Toetsen is een belangrijk onderdeel in gepersonaliseerd leren. De adaptieve leerstof en oefentoetsen in Grandes Lignes bereiden voor op het proefwerk dat u als kant-en-klare toets of als door u zelf samengestelde toets schriftelijk of digitaal kunt afnemen. De toetsen leveren niet alleen cijfers op, maar geven ook informatie over de voortgang van leerlingen, en over de mogelijke vervolgstappen die u kunt zetten om het leerproces te verbeteren. Door goed te weten waar een leerling staat, kan er gericht onderwijs gegeven worden. In Grandes Lignes en ligne zullen daarom in bepaalde dashboards de informatie vanuit leren en toetsen worden samengevoegd om een compleet beeld te geven van de leerprestaties van de leerling.

Lees meer informatie over Toetsen >>

Het getoonde beeldmateriaal is afkomstig uit een demoversie van de nieuwe toetsomgeving.

Stevige, doelgerichte examentraining  

Vanaf leerjaar 4 bevat Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens én DELF Junior!

Dankzij de expliciete aandacht voor strategietraining, zien leerlingen waar ze mee bezig zijn, waarom dat belangrijk is en hoe ze dat het beste aan kunnen pakken. In de Référence staat bovendien aanvullende uitleg over het CE en over de schoolexamens.

Nieuw is de online Examensprint, waarin leerlingen snel en gericht oefenen met echte Cito examens en studieadvies op maat krijgen. De examenvragen zijn voorzien van uitgebreide feedback en tips en trucs. Een aparte examenbundel is niet nodig; alles waar leerlingen behoefte aan hebben zit al in Grandes Lignes en ligne.

Steeds meer scholen laten hun leerlingen deelnemen aan het DELF Junior examen. Omdat dit examen op een aantal punten afwijkt van het Centraal Schriftelijk Examen en de schoolexamens, hebben leerlingen die hieraan deelnemen extra oefening nodig. In leerjaar 4 havo en 4 vwo en leerjaar 5 havo van Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase wordt een kennismaking met DELF B1 aangeboden. In leerjaar 5 en 6 vwo wordt aandacht besteed aan DELF B2. De leerling raakt vertrouwd met de typische vraagstelling die bij DELF hoort en met de inhoud en de onderwerpen van de examens.

Bekijk de video Examensprint

Bij de methode

Vraag nu uw beoordelingsmateriaal aan

Selecteer hieronder de materialen uit de nieuwste editie die u wilt beoordelen. Wilt u daarnaast ook producten van andere jaren bestellen? Ga naar de webshop voor het complete overzicht.

Searchform
Titel
ISBN
Type product
Prijs per stuk
Aantal
8717927038314
Proeflicenties/demo
+
9789001880231
BEX-Y: Combi-arrangement
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880194
BEX-Y: Combi-arrangement
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880125
BEX-Y: Leerboek
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880132
BEX-Y: Leerboek
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880170
BEX-Y: Combi-arrangement
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880118
BEX-Y: Leerboek
Beoordelingsexemplaar
+