Impuls

Impuls

Bent u toe aan een nieuwe Impuls?

Impuls maakt leerlingen bewust van hun eigen rol in de maatschappij en levert kennis over politieke en maatschappelijke onderwerpen. Impuls prikkelt de belangstelling van leerlingen en helpt ze een mening te vormen over actuele vraagstukken.

Over Impuls

Leerlingen komen vrijwel dagelijks in aanraking met allerlei maatschappelijke thema’s zoals opvoeding, macht, multiculturele samenleving, criminaliteit, media en discriminatie. Deze onderwerpen kunnen leiden tot pittige discussies. Impuls helpt u deze discussies in de goede banen te leiden. Met praktijkgerichte opdrachten en vakinhoudelijke kennis. Impuls zet leerlingen aan tot nadenken over hun eigen bijdrage aan de maatschappij. Daarmee kan Impuls de kern vormen van burgerschapseducatie op uw school.

Met de Impuls stimuleert én begeleidt de discussie in de klas over actuele politieke en maatschappelijke thema’s. Impuls roept op tot debat en helpt uw leerlingen bij hun politiek en maatschappelijk oordeelsvermogen.

Kennis politiek en maatschappij
Impuls maakt leerlingen bewust van hun eigen rol in de maatschappij en levert kennis over politieke en maatschappelijke onderwerpen. Impuls prikkelt de belangstelling van leerlingen en helpt ze een mening te vormen over actuele vraagstukken.
Praktijkgerichte opdrachten zetten leerlingen aan tot nadenken over hun eigen bijdrage aan de maatschappij. Daarmee kan Impuls de kern vormen van burgerschapseducatie op uw school.

Impuls ook voor Maatschappijleer 2
Impuls brengt voor Maatschappijleer 2 het examenprogramma in vijf  leerwerkkaternen.
De katernen 'Politiek en beleid' en 'Criminaliteit en rechtsstaat' sluiten aan bij het centrale-eindexamen maatschappijleer 2. De katernen 'Massamedia', '
Multiculturele samenleving' en 'Mens en werk' sluiten aan bij de onderwerpen voor het schoolexamen.

Voor maatschappijleer 2 biedt Impuls voor zowel vmbo-kgt als vmbo-basis leerwerkkaternen.
Hierin staan theorie en opdrachten dicht bij elkaar. In elk katern wordt de theorie op een actuele, voor de leerlingen herkenbare en motiverende manier behandeld.

De methode biedt gedegen vakinhoudelijke kennis en vakspecifieke en algemene vaardigheden worden geoefend. Het kgt-katern biedt daarnaast extra verdiepende opdrachten voor de gt-leerling. Elk katern bevat een analyse van een maatschappelijk vraagstuk
en een examentraining. De ICT voor leerlingen bestaat uit examentraining, oefentoetsen en webquests die aansluiten op de theorie in de leerwerkkaternen.

Bestelinformatie Impuls

Titeloverzicht 2018
Wilt u producten van Impuls bestellen of deze op de leermiddelen/boekenlijst zetten?
Bekijk de bestelinformatie voor alle prijzen en ISBN’s voor het schooljaar 2018.
Elke methode heeft een apart tabblad. Klik op de link om het bestand te openen.
Bestelinformatie en prijzen Mens & Maatschappij 2018 >>

 

Het Docentenpakket online van Impuls biedt:

  • uitgebreid toetsmateriaal;
  • antwoorden bij de boeken;
  • docentenhandleiding;
  • extra lesmateriaal.


Het Docentenpakket online biedt u tal van functionaliteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig materiaal toevoegen en dit, als u dat wilt, uitwisselen en delen met uw leerlingen en collega’s van binnen of buiten de school. Daarnaast kunt u uiteraard huiswerk inplannen en leerstof arrangeren. De voortgangsregistratie geeft u in één oogopslag een overzicht van de resultaten van al uw leerlingen.

Bestel hier het Docentenpakket >>

Noordhoff Uitgevers biedt trainingen en webinarsdie u op weg helpen met het (digitale) lesmateriaal en u wegwijs maken in de methode. Daarnaast geven we didactische verdiepingstrainingen waarin u stappen zet op het gebied van gedifferentieerd lesgeven. Tijdens de trainingen worden verschillende werkvormen ingezet waarmee u de vertaalslag maakt naar de praktijk. De trainingen worden uitgevoerd door bevlogen trainers met oog voor individu en de groep. 

Liever een training op uw eigen school? Neemt u dan contact op via: training@noordhoff.nl

Instructievideo’s
Maak kennis met onze instructievideo’s waarin wij u ondersteunen in het gebruik van onze online leeromgeving. Kies ‘Licentie & Activatie’, ‘Inrichting & Functionaliteit’, ‘Lesgeven & Innovatie’ of ‘Trainingen & Webinars’ voor meer uitleg per onderwerp.