Skip to Content

Basisonderwijs

Je wilt het beste onderwijs geven, zodat kinderen presteren naar hun volle vermogen. Je wilt ieder kind op eigen niveau aandacht geven en ze motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Noordhoff Uitgevers Basisonderwijs

Je wilt het beste onderwijs geven, zodat kinderen presteren naar hun volle vermogen. Je wilt ieder kind op eigen niveau aandacht geven en ze motiveren het beste uit zichzelf te halen.  

Met de leermiddelen van Noordhoff Uitgevers kun je ieder kind eenvoudig volgen en op eigen niveau aandacht geven. Zo stimuleer je kinderen om eigenaar te zijn van hun eigen leerproces.
Onze leermiddelen ontwikkelen, toetsen en valideren we voortdurend. Samen met leerkrachten en onderwijsexperts. Zo verbeteren we onze methoden iedere dag weer.

Iedereen leert

Basisonderwijs in het kort

Het beste onderwijs voor jouw leerlingen begint bij jou. In de klas staat de leerkracht aan het roer. Noordhoff Uitgevers helpt je daarbij. Met een complete leeroplossing en met ondersteuning: van instructie tot (digitaal) opdrachten verwerken, van oefenen en toetsen tot het monitoren van de voortgang van je leerlingen.

Als leerkracht wil je zo veel mogelijk tijd besteden aan de begeleiding van kinderen. Onze leermiddelen nemen je daarom werk uit handen en geven je eenvoudig inzicht in de ontwikkeling van leerlingen. Je maakt daarin je eigen keuzes. Of je nu digitaal, met papier of blended wilt werken. Ook bepaal je zelf wat je wanneer behandelt. Jij hebt de regie.

Lees meer >>

Gemotiveerd leren is beter leren. Daarom helpen we je om de nieuwsgierigheid van leerlingen te prikkelen. Met voorbeelden en oefeningen uit hun eigen leven. En alle aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden. Zo krijgen kinderen betekenisvol en toekomstgericht onderwijs. We motiveren leerlingen met spelelementen in de oefeningen en stimuleren hen om eigenaar te zijn van hun eigen leerproces. 

Lees meer >>

Iedereen leert, maar niet iedereen leert op dezelfde manier of in hetzelfde tempo. De ene leerling heeft extra uitleg nodig, de ander extra uitdaging. Daarom werkt ieder kind met de lesstof die bij hem of haar past. We bieden ruime differentiatiemogelijkheden, adaptieve oefenstof en feedback op maat. Leren wordt persoonlijk en effectief. Zo halen onze leermiddelen het beste uit leerlingen.  

Lees meer >>
 

Onze leermiddelen voor het basisonderwijs zorgen voor een naadloze aansluiting op het voortgezet onderwijs. We werken met doorlopende leerlijnen. Zo sluiten al onze methoden volledig aan op de structuur én inhoud van de grote lesmethoden in het voortgezet onderwijs. In onze Junior-methoden is dit perfect te zien. 

Lees meer >>

Basisonderwijs digitaal

Werken met boeken, digitaal of een mix

Ons aanbod is toekomstgericht en blended. Dat betekent dat je op ieder moment kunt kiezen: werk ik met boeken, digitaal of met een combinatie van beide.

Instrueren – oefenen – verwerken – toetsen

Onze methodesoftware biedt basisscholen een totale integratie van instrueren, oefenen, verwerken en toetsen. Alles in één digitale omgeving: mijnklas.nl 

Geïntegreerde aanpak
Uniek is de manier waarop instructie, oefenen, verwerken en toetsen slim samenwerken. Dat kan zowel digitaal als in combinatie met het boek.

Meer adaptiviteit en makkelijk organiseren
De methodesoftware is toegankelijk via Basispoort en werkt intuïtief. Indien je school geen gebruik maakt van Basispoort kun je ook direct inloggen via mijnklas.nl. Leerlingen oefenen automatisch op hun eigen niveau en je hebt meteen inzicht in hun voortgang en resultaten. Een oplossing die je verder helpt!

Leerkrachtsoftware                   
Elke les is verrijkt met filmpjes, animaties en interactieve opdrachten. 
Tijdens de les kun je klassikaal of individueel op de tablet controlevragen stellen en behandelen. 
Daarnaast vind je in de leerkrachtsoftware handleidingen met uitgeschreven aanwijzingen, antwoorden, printbladen bij de boektaken en toetsen. Alle boeken zijn opgenomen en wanneer je leerlingen volledig digitaal werken, ook alle interactieve opdrachten. Op het bijbehorende dashboard kun je de voortgang van de kinderen volgen.

Oefen en toetssoftware                  
Kinderen die leren vanuit het boek kunnen met de oefen- en toetssoftware de basisvaardigheden oefenen en de toetsen maken. De moeilijkheidsgraad van de automatiseringsopgaven wordt tijdens het oefenen automatisch aangepast aan de antwoorden. Als de kinderen de toetsen digitaal maken, zie je de resultaten direct in de resultatenmonitor.

Leerlingsoftware compleet
De leerlingsoftware compleet bevat alles wat je nodig heeft om uw leerlingen volledig digitaal met de methode te laten werken.

Snel overzicht en inzicht 

Met de resultatenmonitor kun je eenvoudig toetsresultaten verwerken en analyseren. Je hebt snel overzicht van en inzicht in de kinderen in je klas.

De resultatenmonitor is er voor Flits, Stepping Stones Junior, Getal & Ruimte Junior, Wijzer! Verkeer, Wijzer! Aardrijkskunde, Wijzer! Geschiedenis, Wijzer! Natuur & techniek, Rekenrijk, Reken zeker, Taal op maat en Spelling op maat. 

Totaaloplossing van een overkoepelend dashboard

Met Momento kun je optimaal leren en organiseren op basis van inzicht in leeropbrengsten. In drie kliks, overzicht, inzicht & analyse.

Veel leerkrachten en schoolteams zijn op zoek naar de beste educatieve content, in combinatie met een betaalbaar en kwalitatief goed leerlingdevice én een compleet overzicht van de leerresultaten van hun leerlingen. Mét maximale keuzevrijheid. Je wilt immers zelf voor een leeroplossing en organisatievorm kunnen kiezen die bij je visie en werkwijze past. Momento biedt je deze totaaloplossing op het gebied van digitaal leren.

Vak- en methode overstijgend
Nooit meer schakelen tussen dashboards van verschillende methoden en uitgevers.
Wie Momento gebruikt, heeft een overzicht van alle methoden die de school gebruikt. In één overzicht zijn oefen- en toetsresultaten van verschillende vakken samengebracht. Momento is kosteloos beschikbaar.

Recht doen aan verschillen
Het gebruiksvriendelijke dashboard van Momento geeft je op elk moment en op elk device een uniform, vak- en methode-overstijgend beeld van de voortgang van leerlingen. 
Je ziet welke leerlingen de stof goed beheersen en welke kinderen behoefte hebben aan hulp, ondersteuning of extra uitdaging. Wil je meer in detail analyseren? Je kunt dan direct vanuit Momento doorklikken naar onze eigen resultatenmonitor. Doordat Momento administratieve taken overneemt, heb je meer tijd om te anticiperen op wat je leerlingen nodig hebben. Met Momento doe je recht aan verschillen.

Inzicht, overzicht en analyse 
Het dashboard van Momento geeft een overzicht van de oefen- en toetsresultaten van de hele groep, maar laat ook individuele resultaten zien. Deze informatie kun je gebruiken bij de voorbereiding op een les, voor klassikale, verlengde of individuele instructie. Soms heb je gedetailleerde informatie van een leerling nodig om de juiste actie te bepalen. Die informatie is in Momento met één klik beschikbaar.

Momento device deal
Alle leerlingen een device voor een aantrekkelijke prijs.

Spelenderwijs beter in taal, rekenen én typen! 

Ambrasoft maakt online oefenmateriaal voor het basisonderwijs, waarmee leerlingen zelfstandig kunnen werken. Zowel op school als thuis. Het belangrijkste uitgangspunt van Ambrasoft is dat de producten naast educatief ook leuk zijn; door de spelelementen worden kinderen gemotiveerd om aan de slag te gaan. Voor jou als leerkracht is het bovendien een uitstekende manier om de leerlingen via een andere werkvorm te laten werken.

Meer weten over Ambrasoft?

Stap- voor- stap klaar voor het nieuwe schooljaar!

Ga je in het nieuwe schooljaar aan de slag met één van onze methoden voor het basisonderwijs?

We helpen je graag om de start optimaal te laten verlopen en om het beste uit je methode te halen!  

Stap- voor- stap klaar voor het nieuwe schooljaar!

Noordhoff Academy

Leren houdt nooit op. Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Ook kunnen inzichten veranderen, waardoor je je in een bepaalde richting wilt ontwikkelen. Noordhoff Academy helpt je graag bij jouw ontwikkeling als onderwijsprofessional. Bekijk ons volledige aanbod en we maken graag een afspraak bij je op school.

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Noordhoff Academy

Nieuws