Skip to Content
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Noordhoff Uitgevers werkt dag in dag uit aan leermiddelen voor het voortgezet onderwijs die het beste uit leerlingen en docenten halen. Dat doen we met oog voor de toekomst en passie voor ons vak. Daartoe ontwikkelen wij innovatieve leeroplossingen voor elk niveau. Dagelijks leren en werken meer dan 1 miljoen leerlingen en 60.000 docenten met onze leermiddelen, en daar zijn we trots op.

In de digitale leeromgeving zie ik precies wat leerlingen al gedaan hebben. Op basis daarvan kan ik makkelijker differentiëren en de leerlingen beter begeleiden bij specifieke hulpvragen.

Henrike Deisz
Docente aardrijkskunde, Beatrix College in Tilburg

Bekijk hier welke methodes vanaf schooljaar 2019/2020 beschikbaar zijn in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

 

Klaar voor de toekomst met de leermiddelen van NU!

De lesmethodes van Noordhoff Uitgevers bieden u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Beiden hebben voordelen op specifieke gebieden. U kiest hoe u ze wilt inzetten.

Eenvoudig differentiëren

Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan.
Met de gepersonaliseerde leeromgeving van Noordhoff Uitgevers heeft u alle tools in handen
om eenvoudig te differentiëren. Zo haalt u het beste uit iedere leerling en houdt u het overzicht.

In de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving werkt iedere leerling op zijn eigen niveau. In de paragrafen zijn leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Daarbij vormt de doorlopende leerlijn de basis: we hebben gekeken op welke punten op de leerlijn we extra hulp kunnen toevoegen voor leerlingen die de stof lastig vinden of extra uitdaging voor de leerlingen voor wie het makkelijk is.

Meer informatie over de leerroutes? Bekijk dan dit filmpje

"De leerroutes zijn perfect! Zo bereikt iedere leerling via zijn eigen geautomatiseerde leerroute het juiste einddoel" - Gebruikersonderzoek 2018

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van directe, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren.

"Je kunt gelijk zien wat je goed of fout had! Dus dat kun je bij de volgende vraag gelijk gebruiken." - Leerling Tabor College in Hoorn

 

 

Meer inzicht door de resultatenpagina's

Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo geef je de leerling het eigenaarschap over het leren en houd je als docent het overzicht en de regie.

 

"Het dashboard is prachtig. Het geeft veel informatie over de voortgang van leerlingen." - Docent tijdens pilot.

 

 

Formatief evalueren: 
Meer weten, minder toetsen

180 toetsen, dat is het aantal dat leerlingen in het voortgezet onderwijs gemiddeld per jaar moeten maken. Dat is bijna elke schooldag een toets! Kan dat ook anders? De gepersonaliseerde leeromgeving bevat veel elementen waarmee leerlingen kunnen laten zien wat goed gaat en wat nog niet. Dat maakt een overgang van summatief naar formatief evalueren mogelijk: van toetsen voor een cijfer naar toetsen om te laten zien wat je al kunt.
Cruciaal bij formatief evalueren is dat het eigenaarschap bij de leerling ligt. De activiteiten die de leerling onderneemt, bepalen hoe hij leert. Hoe draagt de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving hieraan bij? Een greep uit het lesmateriaal laat de veelheid aan mogelijkheden zien.

 • De leerdoelen vormen het startpunt van het leerproces.
 • De rijke inhoudelijke feedback helpt de leerlingen om verder.
 • Videouitleg bij de theorie: leerlingen kiezen zelf hoe ze de lesstof willen verwerken.
 • Evalueren met de oefentoets, gevolgd door studieadvies op maat.
 • De overzichtelijke resultatenpagina's.

"We willen bereiken dat de leerling via de geautomatiseerde leerroutes bij het juiste einddoel komt,
daar waar hij thuishoort." - Teamleider RSG Levant in Zeewolde

Gepersonaliseerd leren 

Wilt u meer weten over gepersonaliseerd leren?

Alle mogelijkheden op een rij   
Leerroutes, voorleesfunctionaliteit, videouitleg… het is er allemaal in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.
Wilt u weten wat er met ingang van schooljaar 2018/2019 per methode beschikbaar is?

 

 

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op. In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van de lesmethoden van Noordhoff Uitgevers terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken?
Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

"Dit is heel intuïtief, prima!" - Docent tijdens concepttest.


Welk pakket past bij uw school? 

Kiest u voor compleet gemak? Of werkt u liever zonder boeken? Noordhoff Uitgevers biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Compleet pakket: boeken en digitaal lesmateriaal.
  • Vaste prijs per leerling per jaar.
  • Altijd de nieuwste editie.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Jaarlijks nieuwe werkboeken.
  • Inclusief Docentenpakket.
  • Abonnementsvorm voor vier jaar.


  Naar overzicht methodelicentie >>

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff Uitgevers.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   

  Bekijk de prijsoverzichten >>

  • Stel zelf uw pakket samen uit ons volledige aanbod.


   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Bekijk de prijsoverzichten >>
   

Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij uw methode heeft u toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kunt u leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

U bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Bestellen

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff Uitgevers beschikt u over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueren u en uw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de methodelicentie, de volledig digitaal-licentie of de aparte toetslicentie hebben hier toegang toe. Als docent heeft u vanuit het Docentenpakket Online standaard toegang tot de toetsomgeving.

In de Digitale toetsen vindt u niet alleen kant-en-klare toetsen, u kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Bestel online docentmateriaal

Training & Advies

Leren houdt nooit op. Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Ook kunnen inzichten veranderen, waardoor u zich in een bepaalde richting wilt ontwikkelen. Noordhoff Uitgevers helpt u graag bij uw ontwikkeling als onderwijsprofessional. Met Training én Advies.

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Naar Training & Advies

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Gaat u starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff Uitgevers? Bekijk de checklist voor een optimale start.

Naar de checklist

Wij staan voor u klaar!

Wilt u een keer een presentatie over één van onze methoden? Of heeft u een vraag of opmerking over één van onze producten? We komen graag met u in contact!

Met vragen over uw docentenaccount, licenties of levering van producten kunt u terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Heeft u inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers beantwoorden graag uw vragen.

Overzicht accountmanagers

 

Samen met docenten en leerlingen!

De nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving van Noordhoff Uitgevers is niet zomaar tot stand gekomen. We hebben deze samen met docenten en leerlingen ontwikkeld en uitgeprobeerd. In 42 concepttesten, 20 schoolpleintests en pilots met meer dan 3000 leerlingen en 70 docenten hebben we de nieuwe leeromgeving uitgedacht, bijgesteld en verder ontwikkeld.

Op dit moment werken er dagelijks ruim 70.000 leerlingen in deze nieuwe leeromgeving. Op basis van de feedback van deze leerlingen en hun docenten ontwikkelen we verder.

Wilt u ook meedenken over onze leeroplossingen? Meld u dan aan voor ons docentenpanel!

Hoe werkt het?

Het docentenpanel van Noordhoff Uitgevers bestaat uit ruim 200 docenten in het Voortgezet Onderwijs, van alle vakken. Meedenken kan op verschillende manieren: via schriftelijk onderzoek, via pilots bij u op school of via deelname aan klankbordgroepen.

Al onze leermiddelen en leeroplossingen zijn door docenten en leerlingen uitgebreid getest en geëvalueerd.

Meld u  nu aan voor ons docentenpanel!