Skip to Content
Deze website van Noordhoff Uitgevers maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies >
Akkoord   Weigeren
Basisonderwijs

Basisonderwijs

Noordhoff Uitgevers werkt voor het basisonderwijs dag in dag uit aan leermiddelen die het beste uit leerlingen en leerkrachten halen. Dat doen we met oog voor de toekomst en passie voor ons vak. Daartoe ontwikkelen wij innovatieve leeroplossingen voor elk niveau.

Noordhoff Uitgevers Basisonderwijs

Noordhoff Uitgevers Basisonderwijs werkt dag in dag uit aan leermiddelen die het beste uit leerlingen en leerkrachten halen. Dat doen we met oog voor de toekomst en passie voor ons vak. 

Uw tijd is voor de leerlingen
Onze leermiddelen zijn effectief door de focus op opbrengstgericht leren, de talloze manieren waarop het leeraanbod gedifferentieerd aangeboden wordt, en ons blended aanbod: de ideale mix van boeken en online. Bovendien waarborgen we door onze grote broers voor Nederlands, Engels en Wiskunde een perfecte aansluiting op het voortgezet onderwijs.

U staat aan het roer
Daarom nemen onze leermiddelen u werk uit handen, creëren tijd en geven inzicht om passende begeleiding te geven aan kinderen. U heeft hierin de regie.

Motivatie als motor van het leren
Door de nieuwsgierigheid te prikkelen en te werken met 21e eeuwse vaardigheden krijgen kinderen betekenisvol en toekomstgericht onderwijs. Kinderen zijn daarbij ook eigenaar van hun eigen leerproces, en dat motiveert!

Onze oplossingen zijn uiteraard in de praktijk, samen met de professionals in het onderwijs, getoetst en gevalideerd. Dagelijks werken meer dan 7500 scholen met onze leermiddelen, en daar zijn we trots op.

Iedereen leert

Ontdek onze nieuwste basisonderwijs methoden

Getal & Ruimte Junior is de eerste methode die volledig aansluit op de methode van het voortgezet onderwijs

De leerlijn is zo ingericht dat er iedere week gewerkt wordt aan één onderwerp, bijvoorbeeld optellen over het tiental, de tafel van 4 of breuken. De leerlingen oefenen op hun eigen niveau, of ze nu uit het boek werken of met de adaptieve software. Voor de kinderen die rekenen moeilijk vinden is er ruim voldoende oefening met de rekenvaardigheden. Voor de sterke rekenaars zijn er uitdagende verdiepende opdrachten. Zo is rekenen voor iedereen leuk! 

Ga naar Getal & Ruimte Junior >>

 

 

Flits is de beste oplossing voor alle niveaus

Sterke, gemiddelde en zwakke lezers bereiken met Flits allemaal hun hoogst haalbare niveau. 

De sterke lezers werken in een eigen plusboek met teksten en opdrachten op een hoger niveau, dus zonder tijd vullende opdrachten, met moeilijkere teksten en zinvolle opdrachten.
 
Voor zwakke lezers is er bij elke les een extra kwartiertje preteaching met instructie en (digitaal) materiaal, zoals een unieke leeshulp waarbij elke tekst voorgelezen kan worden.
 
Daarnaast geeft Flits ruimte om van elkaar te leren: niet alleen door de vele samenwerkingsopdrachten, maar ook door de stimulerende Samen lezen-lessen, waarbij kinderen met verschillende AVI-niveaus samen lezen. Zo wordt lezen nog leuker!

Ga naar Flits >>

Stepping Stones Junior, dé vernieuwende methode voor Engels in groep 1 t/m 8

Als broertje van Stepping Stones, de meest gebruikte methode Engels in het VO, gaan uw leerlingen met voorsprong naar de brugklas. 
 
Eenvoudig, stapsgewijs Engels leren, geïnspireerd door pakkende filmpjes en leuke, activerende werkvormen. Dat is Stepping Stones Junior! 
 
Ga naar Stepping Stones Junior >>

 

Nieuws