Middelbaar beroepsonderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs

Noordhoff Uitgevers werkt voor het mbo dag in dag uit aan leermiddelen die het beste uit studenten en docenten halen. Dat doen we met oog voor de toekomst en passie voor ons vak.

Noordhoff Uitgevers Middelbaar beroepsonderwijs

Wij ontwikkelen innovatieve leeroplossingen met een heldere structuur, realistische en praktijkgerichte leerstof, die docent en student stapsgewijs naar het examen begeleidt.

Natuurlijk is er mogelijkheid te switchen tussen boek en digitale leeromgeving.

Onze oplossingen zijn uiteraard in de praktijk, samen met de klant, getoetst en gevalideerd. Dagelijks leren en werken meer dan 2 miljoen mensen met onze leermiddelen, en daar zijn we trots op.

Iedereen leert

NU Methoden: de kracht van structuur

Voor het mbo biedt Noordhoff Uitgevers een complete lijn NU Methoden. De NU Methoden bereiden studenten via een heldere structuur met gerichte stappen voor op de beroepspraktijk. 100% examengericht en aansluitend bij de eisen van de kwalificatiedossiers.

Een stevige didactiek van leren, oefenen en toetsen is de kracht van de NU Methoden.

Eén doel, één structuur, één didactiek
Zowel voor de generieke vakken als voor de grotere beroepsgerichte opleidingen biedt Noordhoff Uitgevers een complete lijn: Toewerken naar het examen

Een stevige didactiek van leren, oefenen en toetsen

De NU Methoden zijn opgezet volgens een heldere structuur met een stevige didactiek van leren, oefenen en toetsen. Met de NU Methoden kunt u uw eigen programma en individuele leerroutes samenstellen. Zo kunt u beginnen met leren en oefenen aan het begin van een hoofdstuk of paragraaf, maar u kunt ook starten met een toets. Afhankelijk van het resultaat bepaalt u wat er nog geleerd en geoefend moet worden. Per klas of per student. Voor de generieke vakken zijn er digitale Oefentoetsen, gevolgd door een individueel studie-advies op maat.

Aan de hand van heldere leerdoelen werken studenten gestructureerd en stapsgewijs toe naar het examen.

Houvast voor docent en student
De heldere vormgeving en tools om de voortgang en resultaten van uw studenten te monitoren, geven u nu houvast om straks het beste studieresultaat te halen.

Modern en toegankelijk met herkenbare beroepssituaties.

Het beroep staat centraal
Met de NU Methoden bereidt u uw studenten optimaal voor op de beroepspraktijk. De realistische en actuele inhoud is van onderscheidende kwaliteit en samen met het onderwijs en de beroepspraktijk ontwikkeld.

In de beroepsgerichte NU Methoden ligt de focus op het beroep. De basisboeken reiken de basisstof en vaardigheden aan voor het begin van de opleiding. De profielboeken brengen de verdieping aan voor het gekozen profiel. 

De taal in elke methode is toegankelijk en de uitstraling modern. Dat maakt dat studenten met plezier aan de slag gaan.

Kies vanuit het blended aanbod zelf uw inzet: boeken, digitaal lesmateriaal of een combinatie van beide.

Kies uw eigen inzet
De NU Methoden zijn geschikt voor individueel leren, oefenen en toetsen en voor klassikaal gebruik. U kunt kiezen om volledig digitaal te werken of gecombineerd met boeken. Probeer, ontdek en ervaar wat voor u en uw studenten het beste werkt. 

Eenvoudig in gebruik, met optimale ondersteuning voor docent en student.

De NU Methoden zijn helder van structuur en daardoor eenvoudig in gebruik. Om het u en uw studenten makkelijk te maken, biedt Noordhoff Uitgevers een aantal services en trainingen:

  • Keuze uit diverse meerjarige licenties: hiermee is de toegang tot het digitale lesmateriaal voor uw studenten voor een langere periode geregeld.
  • Voor docenten die beginnen met digitaal lesmateriaal is er een starttraining en leert u hoe u kunt werken met de online leeromgeving.
  • Docenten die alles uit het digitale lesmateriaal willen halen, kunnen een verdiepingstraining volgen, die onder andere ingaat op het onderwerp differentiatie in de klas.

Nieuws