NU Burgerschap

NU Burgerschap

Hoe werkt onze democratie? Wat is duurzaamheid? En hoe ga je om met pestgedrag? Deze en andere maatschappelijk relevante onderwerpen komen aan bod in NU Burgerschap. De stof is volwassen van toon met helder geschreven uitlegteksten. NU Burgerschap is gebaseerd op de vier dimensies van de kwalificatie-eisen (Politiek-juridisch, economisch, sociaal maatschappelijk en vitaal burgerschap).

NU Burgerschap

NU Burgerschap

  • Altijd actueel: wekelijkse nieuwsselectie met opdrachten
  • Ruim 25.000 studenten maken gebruik van NU Burgerschap
  • Volwassen toon met heldere uitlegteksten
  • Overzichtelijke structuur: theorie, opdrachten en ‘test jezelf’
Beoordelingspakket aanvragen

Lesmateriaal NU Burgerschap

Kiezen voor NU Burgerschap levert u straks het beste studieresultaat. NU Burgerschap bestaat uit twee leerwerkboeken en een uitgekiende online leeromgeving. De methode behandelt de kern van volwaardig Burgerschap. Gebruikers prijzen de heldere structuur, didactiek en vormgeving. Inmiddels maken al ruim 25.000 studenten enthousiast gebruik van NU Burgerschap.

Over NU Burgerschap

Met NU Burgerschap kiest u voor een heldere structuur en vormgeving en een krachtige didactiek. NU Burgerschap biedt u maximale vrijheid om uw eigen programma en individuele leerroutes samen te stellen. U bepaalt zelf de inzet: klassikaal o f individueel, op school of thuis. Met meer of minder inzet van NU Burgerschap online.

De kracht van NU Burgerschap mbo - volop vrijheid binnen één heldere structuur

NU Burgerschap biedt u volop vrijheid binnen een heldere structuur. Met NU Burgerschap heeft u maximale vrijheid om zelf uw programma te maken afgestemd op de praktijk. De methode behandelt maatschappelijk relevante onderwerpen, functioneel voor dagelijks leven en beroepspraktijk De stof is volwassen van toon met helder geschreven uitlegteksten.

NU Burgerschap behandelt 4 dimensies van de maatschappij. In elke dimensie komen diverse hoofdstukken met paragrafen aan bod.

 

De methode bestaat uit twee leerwerkboeken en de digitale leeromgeving NU Burgerschap online.

Voor de docent
In de digitale omgeving vindt u als docent het digitale boek met presentatiemogelijkheden voor beamer of digibord, toetsen, antwoorden, handleidingen en toegang tot de community om materiaal met uw collega’s te delen. Tot slot heeft u de tools om de voortgang en resultaten van uw studenten te monitoren.

Voor de student
Studenten vinden de leerboeken als e-book en kunnen online de opdrachten en de Test jezelfs uit het boek maken. Ook worden er per hoofdstuk twee aanvullende digitale projecten naar keuze aangeboden. Via NU Burgerschap online heeft de student ook toegang tot NU Burgerschap Actueel, een wekelijks nieuwsoverzicht met opdrachten voor elke dimensie.

 

Wilt u producten van NU Burgerschap bestellen of deze op de boekenlijst plaatsen?

Bekijk hier het assortiment en de prijzen voor 2018 >>

Trainingen van Noordhoff Uitgevers

Noordhoff Uitgevers biedt trainingen die u op weg helpen met het (digitale) lesmateriaal en u wegwijs maken in de methode. Daarnaast geven we didactische verdiepingstrainingen waarin u stappen zet op het gebied van gedifferentieerd lesgeven. Tijdens de trainingen worden verschillende werkvormen ingezet waarmee u de vertaalslag maakt naar de praktijk. De trainingen worden uitgevoerd door bevlogen trainers met oog voor individu en de groep. Bekijk dan onderstaande kalender voor trainingen en webinars in ons trainingscentrum.

Liever een training op uw eigen school? Neemt u dan contact op via: training@noordhoff.nl

Instructievideo’s

Maak kennis met onze instructievideo’s waarin wij u ondersteunen in het gebruik van onze online leeromgeving. Kies ‘Licentie & Activatie’, ‘Inrichting & Functionaliteit’, ‘Lesgeven & Innovatie’ of ‘Trainingen & Webinars’ voor meer uitleg per onderwerp.

Toegang digitaal lesmateriaal

Ervaringen - docent aan het woord...

Bent u benieuwd hoe docenten NU Burgerschap ervaren? Bekijk het filmpje en de quote.

Kort, krachtig en gestructureerd. Een goede basis voor mijn lessen burgerschap.
Lees meer...

Albeda College Rotterdam

Vraag nu uw beoordelingsmateriaal aan

Selecteer hieronder de materialen uit de nieuwste editie die u wilt beoordelen. Wilt u daarnaast ook producten uit andere jaren bestellen? Ga naar de webshop voor het complete overzicht.

Searchform
Titel
ISBN
Type product
Prijs per stuk
Aantal
9789001838669
Boek
Beoordelingsexemplaar
+
9789001838683
Boek
Beoordelingsexemplaar
+

Nieuws

Nieuwsbrief NU Burgerschap

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws over NU Burgerschap
of ontwikkelingen op uw vakgebied?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.