Skip to Content
Deze website van Noordhoff Uitgevers maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies >
Akkoord   Weigeren


Ons management

Jeroen (J.) Kuerble, Managing Director

Jeroen Kuerble, per 1 december 2017 Managing Director van Noordhoff Uitgevers, is een gedreven directeur met ruime ervaring in (online) uitgeven en veranderprocessen. Zijn loopbaan bestrijkt diverse commerciële, management- en directiefuncties in binnen- en buitenland, voor Noordhoff bij Sdu en Reed Elsevier. In zijn vorige baan was Jeroen Managing Director bij Sdu, een multimediale leverancier van vakinformatie. Voor Sdu werkte hij ongeveer achttien jaar bij Elsevier (onderdeel van de internationale RELX Group), onder meer als Managing Director / Commercial- & Publishing Director. Jeroen deed de Master Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

Jurriaan (J.D.) Graaff, Group HR Director Infinitas Learning & HR Directeur Noordhoff Uitgevers

Sinds 1 januari 2017 is Jurriaan Graaff Group HR Director bij Infinitas Learning en HR Directeur bij Noordhoff Uitgevers. Jurriaan heeft een uitgebreide achtergrond in HR. Hij werkte bij verschillende bedrijven met Nederlandse roots en een sterke internationale context; Shell, Friesland Campina en Fokker Aerostructures. Jurriaan heeft een passie voor het verbinden van mensen. Zijn keuze voor Infinitas en Noordhoff sluit goed aan bij zijn passie. Verbinden is in zijn ogen de sleutel voor een succesvolle ontwikkeling van Noordhoff. Jurriaan heeft ruime ervaring in het faciliteren van leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, team-journey ontwikkelingstrajecten en trajecten om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Jurriaan haalde aan de Universiteit Maastricht zijn Master Fiscaal recht/Belastingrecht. 

 

Reinout (R.) van Tuyll van Serooskerken, Financieel directeur

Sinds 1 november 2016 is Reinout van Tuyll Financieel Directeur bij Noordhoff Uitgevers. Daarvoor was hij Adjunct Directeur bij het bedrijf Spotta. Reinout heeft gedurende zijn carrière bij PostNL/TNT verschillende financieel-managementfuncties bekleed. Hij studeerde Economie aan de Washington and Lee University (USA) en de Rijksuniversiteit Groningen, en voltooide daarna de postdoctorale opleiding Executive Master Finance & Control (RC) aan de Erasmus Universiteit.

 

Walter (W.) Montenarie, Commercieel directeur

Walter Montenarie, sinds 1 januari 2018 Commercieel directeur bij Noordhoff Uitgevers, heeft nationale en internationale managementervaring. Nadat hij zijn studie International Business aan de HZ University of Applied Sciences afrondde, begon hij zijn carrière bij de internationale businessunit van PostNL/TNT. De afgelopen tien jaar heeft Walter verschillende managementfuncties bij Sdu bekleed, waarvan Director of Legal Publishing & Key Accounts de meest recente is. Daarvoor was hij Director of Sales & Customer Services bij Sdu. Ook werkte hij een aantal jaren bij Springer Science & Business Media (nu Springer Nature) o.a. als internationaal Sales Director. 

 

Jannes (J.) Hessels, CIO Infinitas Learning, CTO Noordhoff Uitgevers

Jannes Hessels, in dienst sinds 1 februari 2016, is CIO en COO bij moedermaatschappij Infinitas Learning en CTO (Chief Technology Officer) bij Noordhoff Uitgevers. Jannes heeft een uitgebreide achtergrond in zowel IT- als in commerciële managementfuncties in de Nederlandse en de internationale uitgeefsector. Gedurende zijn vijf jaren als Directeur bij Edu’Actief, zijn meest recente functie, heeft hij een grote rol gespeeld in de transitie van folio naar digitaal. Jannes is verantwoordelijk voor het IT-team op groeps- en lokaal niveau en stuurt vanuit deze rol tevens de digitale strategie aan van zowel de groep Infinitas als van de lokale operaties.

 

Monique Plantinga, Directeur Operations

Monique Plantinga is sinds 1 juni 2006 werkzaam bij Noordhoff Uitgevers, als  Manager Editing, Project Manager Future Proof Publishing en Directeur Operations a.i., gevolgd door een aanstelling tot Directeur Operations per 1 februari 2016. Vanuit deze rol is zij onder andere verantwoordelijk voor productie, inkoop, logistiek, warehousing, supply chain management en huisvesting. Na afronding van haar studie aan de Rijksuniversiteit van Groningen (Letteren) heeft Monique sinds 1998 in de uitgeverijsector gewerkt in de sectoren educatief, juridisch en management, onder andere bij Sdu Uitgevers. Zo is zij in aanraking gekomen met een veelvoud aan producttypen, activiteiten, processen, leveranciers en instrumenten, altijd in de context van een sterk veranderende omgeving.

 

Kees (C.F.A.) Karremans, General Manager Marktgroep Secondary Education

Kees is gepromoveerd als experimenteel natuurkundige aan de Vrije Universiteit op het onderwerp kwantum chaos (1999). Daarna was hij drie jaar werkzaam als consultant aan de Universiteit van San Carlos (Filipijnen), waar hij o.a. verantwoordelijk was voor het opzetten van een nieuw curriculum. Kees werkt sinds 2002 bij Noordhoff Uitgevers. Gestart als Uitgever wiskunde, werd hij in 2008 Uitgeefmanager in het werkveld Exact. In de acht jaar als Uitgeefmanager heeft hij die rol voor alle werkvelden binnen de marktgroep Voortgezet Onderwijs ingevuld. Sinds 2016 is hij lid van het directieteam van Noordhoff. Sinds september 2017 is Kees als General Manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Secondary Education.  

 

Sabine Palinckx, General Manager Marktgroep Primary Education

Sabine heeft als technisch bedrijfskundige in haar loopbaan verschillende leidinggevende posities bekleed bij internationale softwarebedrijven. Ze begon haar carrière bij IBM en werkte vervolgens ca. tien jaar in diverse commerciële en managementfuncties in binnen- en buitenland bij Business Objects (later overgenomen door SAP). Zij vervolgde haar carrière als CEO bij het softwarebedrijf Human Inference. Daarna werkt zij enige jaren als zelfstandig businessconsultant en interim manager. Voordat zij bij Noordhoff in dienst trad was zij sinds 2014 Country Manager Benelux bij Qlik. Sinds november 2017 is zij als General Manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Primary Education bij Noordhoff.

 

Robert Gorter, General Manager Marktgroep Health

Na het halen van zijn master Business Economics aan de Universiteit Maastricht startte Robert bij IBM, waar zijn carrière zich ontwikkelde van consultancyprojecten naar accountmanagement voor global accounts, eerst nationaal en sinds 2003 bij Elsevier ook internationaal. Vanaf 2006 bekleedde hij bij Elsevier vanuit Singapore verschillende managementposities in Sales en Marketing. In 2014 werd Robert Managing Director Australia & New Zealand (standplaats Sydney). In zijn laatste functie voor Noordhoff was hij Director Sales Effectiveness and Operations bij Elsevier. Sinds november 2017 is Robert bij Noordhoff als General manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Health. 

 

Terug >>