Skip to Content


Ons management

Jeroen (J.) Kuerble, Managing Director

Jeroen Kuerble, per 1 december 2017 Managing Director van Noordhoff Uitgevers, is een gedreven directeur met ruime ervaring in (online) uitgeven en veranderprocessen. Zijn loopbaan bestrijkt diverse commerciële, management- en directiefuncties in binnen- en buitenland, voor Noordhoff bij Sdu en Reed Elsevier. In zijn vorige baan was Jeroen Managing Director bij Sdu, een multimediale leverancier van vakinformatie. Voor Sdu werkte hij ongeveer achttien jaar bij Elsevier (onderdeel van de internationale RELX Group), onder meer als Managing Director / Commercial- & Publishing Director. Jeroen deed de Master Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

Jurriaan (J.D.) Graaff, Group HR Director Infinitas Learning & HR Directeur Noordhoff Uitgevers

Sinds 1 januari 2017 is Jurriaan Graaff Group HR Director bij Infinitas Learning en HR Directeur bij Noordhoff Uitgevers. Jurriaan heeft een uitgebreide achtergrond in HR. Hij werkte bij verschillende bedrijven met Nederlandse roots en een sterke internationale context; Shell, Friesland Campina en Fokker Aerostructures. Jurriaan heeft een passie voor het verbinden van mensen. Zijn keuze voor Infinitas en Noordhoff sluit goed aan bij zijn passie. Verbinden is in zijn ogen de sleutel voor een succesvolle ontwikkeling van Noordhoff. Jurriaan heeft ruime ervaring in het faciliteren van leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, team-journey ontwikkelingstrajecten en trajecten om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Jurriaan haalde aan de Universiteit Maastricht zijn Master Fiscaal recht/Belastingrecht. 

 

Reinout (R.) van Tuyll van Serooskerken, Financieel directeur

Sinds 1 november 2016 is Reinout van Tuyll Financieel Directeur bij Noordhoff Uitgevers. Daarvoor was hij Adjunct Directeur bij het bedrijf Spotta. Reinout heeft gedurende zijn carrière bij PostNL/TNT verschillende financieel-managementfuncties bekleed. Hij studeerde Economie aan de Washington and Lee University (USA) en de Rijksuniversiteit Groningen, en voltooide daarna de postdoctorale opleiding Executive Master Finance & Control (RC) aan de Erasmus Universiteit.

 

Erwin (E.) Eikema, Director Marketing

Erwin Eikema is per 1 juni 2018 Director Marketing van Noordhoff Uitgevers. Erwin heeft een uitgebreide achtergrond op het gebied van "digitale' marketing, marketing automation en organisatieverandering. Hij deed zijn ruim 15 jaar ervaring in diverse managementfuncties op in verschillende sectoren en branches, waaronder Liberty Global, Spilgames, Emesa en Iprospect. Voor zijn start bij Noordhoff werkte hij als zelfstandig Business Consultant & Coach vanuit zijn bedrijf OAK digital marketing consultancy & coaching. Erwin studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Walter (W.) Montenarie, Director Sales

Director Sales Walter Montenarie, sinds 1 januari 2018 werkzaam bij Noordhoff Uitgevers, heeft nationale en internationale managementervaring. Nadat hij zijn studie International Business aan de HZ University of Applied Sciences afrondde, begon hij zijn carrière bij de internationale businessunit van PostNL/TNT. De afgelopen tien jaar heeft Walter verschillende managementfuncties bij Sdu bekleed, waarvan Director of Legal Publishing & Key Accounts de meest recente is. Daarvoor was hij Director of Sales & Customer Services bij Sdu. Ook werkte hij een aantal jaren bij Springer Science & Business Media (nu Springer Nature) o.a. als internationaal Sales Director. 

 

Marchien (M.A.) van DoornDirector Learning Solutions Operations a.i.

Marchien startte in 1996 bij Noordhoff Uitgevers als Uitgever wiskunde. Vanaf 1999 is zij gedurende 10 jaar werkzaam geweest als Uitgeefmanager bij de afdeling Voortgezet Onderwijs. In 2008 werd zij Directeur Operations (2008) en sindsdien heeft Marchien diverse directiefuncties binnen Noordhoff bekleed, waaronder in 2016 en 2017 die van Algemeen Directeur. Sinds 2018 neemt Marchien waar als Director Learning Solutions Operations. Zij heeft biologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (1984) en heeft vervolgens een lerarenopleiding wiskunde afgerond (1990).

 

Roy (R.) van Oosteroom, General Manager Marktgroep Primary Education

Roy van Oosteroom is op 1 juli 2018 bij Noordhoff Uitgevers gestart als General Manager Marktgroep Primary Education. Roy heeft een uitgebreide achtergrond op het gebied van innovatie, informatisering, consultancy en commercie. Het onderwijsveld ziet hij als een uitdagende en kansrijke sector waaraan Noordhoff veel kan bijdragen. In verschillende managementrollen werkte hij eerder bij bedrijven als Hewlett Packard, Tele2 en T-Mobile. Roy studeerde Informatica aan de University of North Carolina – Asheville, USA en behaalde de Master of Business Administration aan de University of Bradford UK.

 

 

Kees (C.F.A.) Karremans, General Manager Marktgroep Secondary Education

Kees is gepromoveerd als experimenteel natuurkundige aan de Vrije Universiteit op het onderwerp kwantum chaos (1999). Daarna was hij drie jaar werkzaam als consultant aan de Universiteit van San Carlos (Filipijnen), waar hij o.a. verantwoordelijk was voor het opzetten van een nieuw curriculum. Kees werkt sinds 2002 bij Noordhoff Uitgevers. Gestart als Uitgever wiskunde, werd hij in 2008 Uitgeefmanager in het werkveld Exact. In de acht jaar als Uitgeefmanager heeft hij die rol voor alle werkvelden binnen de marktgroep Voortgezet Onderwijs ingevuld. Sinds 2016 is hij lid van het directieteam van Noordhoff. Sinds september 2017 is Kees als General Manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Secondary Education.  

 

Robert Gorter, General Manager Marktgroep Health

Na het halen van zijn master Business Economics aan de Universiteit Maastricht startte Robert bij IBM, waar zijn carrière zich ontwikkelde van consultancyprojecten naar accountmanagement voor global accounts, eerst nationaal en sinds 2003 bij Elsevier ook internationaal. Vanaf 2006 bekleedde hij bij Elsevier vanuit Singapore verschillende managementposities in Sales en Marketing. In 2014 werd Robert Managing Director Australia & New Zealand (standplaats Sydney). In zijn laatste functie voor Noordhoff was hij Director Sales Effectiveness and Operations bij Elsevier. Sinds november 2017 is Robert bij Noordhoff als General manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Health. 

 

Terug >>