Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

Methode geschiedenis voor het voortgezet onderwijs

Geschiedeniswerkplaats weet leerlingen in alle streams te fascineren door de verhalende stijl, prachtige beelden en de verzorgde en boeiende vormgeving. Voor zowel docent als leerling biedt Geschiedeniswerkplaats een compleet pakket aan lesmateriaal en docentenondersteuning.

Over Geschiedeniswerkplaats

Geschiedeniswerkplaats is dé methode voor geschiedenis en is ontwikkeld voor de onderbouw, vmbo bovenbouw en de Tweede Fase. Geschiedeniswerkplaats heeft een unieke stijl, variërend van verhalend in de onderbouw tot journalistiek in de Tweede Fase. Deze methode brengt het vak geschiedenis tot leven en biedt de leerling een betrouwbare examenvoorbereiding.

Geschiedeniswerkplaats brengt de magie van het vak tot leven!

NIEUW: Voor het schooljaar 2018-2019 verschijnt de nieuwe editie van Geschiedeniswerkplaats voor de onderbouw. 

De nieuwe 3e editie voor de onderbouw heeft automatische differentatie in leerroutes en maakt zelfstandig en gepersonaliseerd leren mogelijk. 

De 2e editie voor vmbo-bovenbouw sluit volledig aan op het nieuwe examen van 2018 en biedt een uitstekende examenvoorbereiding met een digitale examentrainer. 

Vanaf schooljaar 2019-2020 kunt u werken met Geschiedeniswerkplaats 3e editie voor de bovenbouw havo en vwo. Met deze nieuwe editie bereidt u uw leerlingen perfect voor op de examens vanaf 2021 (havo) en 2022 (vwo). 

 

Bestelinformatie Geschiedeniswerkplaats

Titeloverzicht 2018
Wilt u producten van Geschiedeniswerkplaats bestellen of deze op de leermiddelen/boekenlijst zetten?
Bekijk de bestelinformatie voor alle prijzen en ISBN’s voor het schooljaar 2018.
Elke methode heeft een apart tabblad. Klik op de link om het bestand te openen.
Bestelinformatie en prijzen Mens & Maatschappij 2018 >>

Methodelicentie 2018
Download nu de actuele prijslijsten van de methodelicenties met de onderdelen.  
Klik op de link om het bestand te openen.
Prijslijst methodelicentie met onderdelen Mens & Maatschappij 2018 >>

Tablet + online en volledig digitaal licentie 2018
Download nu de actuele prijslijsten van de tablet + online licenties met de onderdelen.
Klik op een link om een bestand te openen.
Prijslijst tablet + online licentie, en volledig digitaal licentie met onderdelen Mens & Maatschappij 2018 >>

Geschiedeniswerkplaats biedt frisse ideeën om uw lessen geschiedenis mee in te vullen. 

NU Actueel

Actualiteit kan het vak geschiedenis meer betekenis geven, de motivatie van leerlingen verhogen en leerlingen allerlei vaardigheden bijbrengen zoals kritisch denken en feiten en meningen onderscheiden. Toch valt het niet altijd mee om zelf de juiste bronnen te zoeken die aansluiten bij het vak en het niveau. 

Op NU Actueel plaatsen wij met regelmaat korte actuele items voor geschiedenis. De items kunt u in maximaal 10 minuten behandelen en zijn bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld de les te starten of af te sluiten. 
Neem een kijkje op Nuactueel.noordhoff.nl >>

 

Video's met lestips

We spreken ze vaak: geschiedenisdocenten met een enorme passie voor hun vak en allerlei ideeën over hoe zij in hun les meer uit Geschiedeniswerkplaats halen.

Maak kennis met Kay en Wim. Twee geschiedenisdocenten die bruisen van de ideeën en tips voor werkvormen, video’s, boeken, en handige tools. Wij werden door hen geïnspireerd en hopen dat u dat ook wordt. 

U vindt hier korte video's waarin Kay en Wim hun lestips delen en waarmee u direct zelf aan de slag kunt. Bekijk de volgende onderwerpen: Thinglink in je les, Praktische tips, Millo en tijdlijn, Toneel in de klas en Prezi in je les. 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video’s:
Video 1: Thinglink in je les
Video 2: Praktische tips voor in je les
video 3: Millo en tijdlijn
video 4: Prezi maken
video 5: Toneel in de klas

 

Noordhoff Uitgevers biedt trainingen en webinars die u op weg helpen met het (digitale) lesmateriaal en u wegwijs maken in de methode. Daarnaast geven we didactische verdiepingstrainingen waarin u stappen zet op het gebied van gedifferentieerd lesgeven. Tijdens de trainingen worden verschillende werkvormen ingezet waarmee u de vertaalslag maakt naar de praktijk. De trainingen worden uitgevoerd door bevlogen trainers met oog voor individu en de groep. 

Liever een training op uw eigen school of meer weten over ons trainingsaanbod? Neem dan contact op via: training@noordhoff.nl

Instructievideo’s
Maak kennis met onze instructievideo’s waarin wij u ondersteunen in het gebruik van onze online leeromgeving. Kies ‘Licentie & Activatie’, ‘Inrichting & Functionaliteit’, ‘Lesgeven & Innovatie’ of ‘Trainingen & Webinars’ voor meer uitleg per onderwerp.

Bij de methode

Nieuws

Nieuwsbrief Geschiedeniswerkplaats

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws over Geschiedeniswerkplaats
of ontwikkelingen op uw vakgebied geschiedenis?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.