NIEUW: Nieuw Nederlands onderbouw

 • Adaptieve leerroutes – iedere leerling werkt anders
 • Compleet - voor alle niveaus
 • De brug – van groep 8 naar klas 1
 • Video-uitleg – bij álle theorieblokken
Bestel uw beoordelingsmateriaal
Probeer nu 30 dagen gratis het digitale lesmateriaal

Hoe werkt Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw?

De nieuwe 6e editie is volledig afgestemd op de Referentieniveaus. U herkent direct de vertrouwde, glasheldere structuur. Daarbinnen hebben we ruimte gemaakt voor lesmateriaal op maat én verrassende variatie.

Nieuw voor schooljaar 2017-2018: Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw

 • Boek en online - sterke combinatie
  Boek en online is 100% uitwisselbaar: alle opdrachten uit het boek zijn ook op het scherm te maken. Sterker nog: wie de combinatie boek-digitaal uitgekiend toepast, vergroot het leereffect.
   
 • Adaptieve leerroutes – iedere leerling werkt anders
  De online leeromgeving is compleet vernieuwd, om leerlingen op maat te bedienen. De kern: iedere leerling werkt in een eigen leerroute. Zelfstandig, maar het voelt nooit 'alleen'. Dankzij persoonlijke, gerichte feedback en tips, bij elke opdracht weer. Een tandje erbij en extra uitdaging als het kan, een extra opdracht als het nodig is. Valt het kwartje niet meteen, dan is er altijd nog de heldere video-uitleg. Zo weet je als leerling altijd hoe ver je bent - en wat je nog kunt doen. Bekijk de werking van de leerroutes voor Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw >> 
   
 • Feedback en tips - waarmee je verder komt
  In hun persoonlijke werkomgeving zien leerlingen in een oogopslag wat ze al behoorlijk onder de knie hebben en wat niet. Met differentiatieopdrachten en studieadvies op maat haalt iedere leerling het beste in zichzelf naar boven. Feedback en tips - waarmee je verder komt.

  Nu al een onmisbare kwaliteit van de 6e editie: gerichte aanwijzingen en tips die ervoor zorgen dat het kwartje eerder valt. Geen digitale draai om de oren, geen algemeenheden, maar altijd een verhelderende opmerking, precies op deze ene vraag of opdracht toegespitst. Leerlingen kunnen vanaf nu zelfstandiger werken.
 • Video-uitleg – om zelfstandig vorderingen te maken
  Een zeer compleet aanbod aan video-uitleg, want bij élk theorieblok is er een uitlegvideo. U gebruikt ze in de les of om de traditionele lessituatie eens om te draaien: uw leerlingen kunnen deze video’s ook thuis bekijken, waardoor ‘flipping the classroom’ mogelijk wordt. Bekijk de video-uitleg >>
 • Poëzie en Fictie lezen – helemaal los van de hoofdstructuur
  Poëzie en fictie krijgt de vrijheid die het verdient. Leesplezier staat voorop en als apart onderdeel is er volop ruimte voor creativiteit en vrijheid. Lekker leesmateriaal en prikkelende opdrachten, geschreven aan de hand van de niveaus van Lezen voor de lijst.
   
 • De Brug
  De Brug als dé remedie om relaxed om te gaan met achterstanden. Tweetalig opgevoed? Moeite met de overstap? De Brug laat meteen zien waar de schoen wringt en werkt als een springplank voor uw leerlingen.
   
 • Compleet - voor alle niveaus
  Nieuw Nederlands is er voor leerlingen van alle niveaus. Voor het eerst met een leerwerkboek, speciaal voor vmbo-basis. Met dit onderscheid sluiten we aan op de behoefte van de moderne vmbo-leerling: afwisselende, praktijkgerichte opdrachten. Hier en daar wat losser, stoerder en eigenwijzer, maar altijd resultaatgericht.


Gepersonaliseerd leren en leerroutes

Wilt u weten hoe u kunt werken met de geautomatiseerde leerroutes van Nieuw Nederlands online?

Voor de leerling:

De nieuwe 6e editie van Nieuw Nederlands heeft een compleet vernieuwde online omgeving die leerlingen op maat bedient:

 • Iedere leerling werkt in zijn eigen leerroute: leerlingen krijgen extra (herhaal)opdrachten en extra uitleg of extra uitdaging waar nodig.
 • Video-uitleg.
 • Feedback en tips bij alle opdrachten.
 • Digitale oefentoetsen met studieadvies.
 • Dashboards voor leerling en docent.
   

Voor de docent:

Voor u als docent is er het Nieuw Nederlands Docentenpakket online. Met volop extra digitaal lesmateriaal, ondersteuning, service en handige tips waaronder:

 • de complete inhoud van Nieuw Nederlands online voor de leerling;
 • de docentenhandleiding;
 • antwoorden en voorbeelduitwerkingen; 
 • hoofdstuk-, deel- en oefentoetsen; 
 • werkplanners en woordenlijsten;
 • extra generieke opdrachten voor het onderdeel Poëzie en Fictie;
 • handige 'Dashboards' waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen. 


Bestel het Docentenpakket online >>

Volledig digitaal werken
Met Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw kunt u volledig digitaal werken. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de online omgeving. Deze online omgeving is te gebruiken op een laptop of tablet.

Nieuwe toetsomgeving
De toetsen staan in een nieuwe toetsomgeving met daarin kant-en-klare hoofdstuktoetsen. Lees meer over Toetsen >>

Nieuwe toetsomgeving bij de nieuwe editie

https://noordhoff.prod.infinitas.klopotek-projects.com/documents/2449749/2463101/NU_VO_Toetsen.png/822258ad-7167-4ea8-8ec9-a4ed0b6aa1eb?t=1491823029096Bij Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw leveren we een nieuwe toetsomgeving ter vervanging van het huidige aanbod (Word)toetsen in het online Docentenpakket. In deze omgeving kunt u als docent kiezen om een kant-en-klare hoofdstuktoets te downloaden naar Word of PDF of u kiest voor digitale afname. U kiest de afnamevorm die het beste bij het doel van de toets past.

Toetsen en leren

Toetsen is een belangrijk onderdeel in gepersonaliseerd leren. De adaptieve leerstof en oefentoetsen in Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw online bereiden voor op het proefwerk dat u als kant-en-klare toets schriftelijk of digitaal kunt afnemen. De toetsen leveren niet alleen cijfers op, maar geven ook informatie over de voortgang van leerlingen, en over de mogelijke vervolgstappen die u kunt zetten om het leerproces te verbeteren. Door goed te weten waar een leerling staat, kan er gericht onderwijs gegeven worden. In Nieuw Nederlands online zullen daarom in bepaalde dashboards de informatie vanuit leren en toetsen worden samengevoegd om een compleet beeld te geven van de leerprestaties van de leerling.

Voordelen:

Eén plek voor alle toetsen

Er is geen aanbod meer van losse toetsen in het Docentenpakket online en elders een afzonderlijk aanbod van digitale toetsen. In deze toetsomgeving zijn alle toetsen en toetsvragen verzameld.

U bepaalt wat en hoe u wilt toetsen

Het onderscheid tussen papieren en digitale toetsen verdwijnt: u kiest wat u wilt toetsen en op welke manier u de toets inzet.

 • U kiest voor summatief of formatief.
 • U bepaalt welke paragrafen u wilt bevragen.
 • U kiest voor papieren of digitale afname van de kant-en-klare hoofdstuktoetsen.


Toegang digitaal toetsen
Vanuit het Docentenpakket Online heeft u standaard toegang tot de toetsomgeving. Om de toetsen digitaal af te nemen dient u voor iedere leerling de jaarlicentie "Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw toegang digitaal toetsen" aan te schaffen.  

Het getoonde beeldmateriaal is afkomstig uit een demoversie van de nieuwe toetsomgeving.

Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw biedt voor de leerling per leerjaar:

 • een leerboek met theorie en opdrachten. Vmbo-basis heeft een leerwerkboek;
 • Nieuw Nederlands online.

Voor de docent is er het Nieuw Nederlands Docentenpakket online.

Verschijningsdata:

 • Leerjaar 2 is vanaf mei 2018 beschikbaar.


Methodelicentie en volledig digitaal licentie
Nieuw Nederlands is naast het reguliere aanbod ook als licentie te bestellen. Een compleet pakket met lesmateriaal, papier en digitaal, voor een vaste prijs per leerling per jaar. Ook kunt u met Nieuw Nederlands volledig digitaal werken.

 

Bij de methode

Ervaringen - Docent aan het woord...

Bent u benieuwd hoe docenten Nieuw Nederlands ervaren?

Je kunt snel zien welke leerlingen iets nog niet begrepen hebben.
Lees meer...

Andries Zomer Docent Nederlands, Pius X in Rijssen

‘Leerlingen werken zelfstandiger en geven het aan als ze iets niet begrijpen’
Lees meer...

Leo Rademakers Leraar Nederlands, Stedelijk College Eindhoven

Vraag nu uw beoordelingsmateriaal aan

Selecteer hieronder de materialen uit de nieuwste editie die u wilt beoordelen. Wilt u daarnaast ook producten uit andere jaren bestellen? Ga naar de webshop voor het complete overzicht.

Searchform
Titel
ISBN
Type product
Prijs per stuk
Aantal
8717927037720
Online Subscription Product
+
9789001880675
Combi-arrangement
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880736
Boek
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880682
Boek
Beoordelingsexemplaar
+
9789001877293
Boek
Beoordelingsexemplaar
+
9789001880743
Boek
Beoordelingsexemplaar
+